Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Brătescu (PNL): Nu pot susține centralizarea agențiilor IMM-urilor

Facebook/ Liviu Brătescu
Liviu Bratescu

Senatorul PNL Liviu Brătescu se opune centralizării agențiilor care coordonează activitatea IMM-urilor și turismului. Liberalul a declarat că nu aprobă proiectul OUG prin care agențiile din Iași, Tg. Mureș, Craiova, Cluj, Timișoara și București intră în subordinea a trei suprastructuri care ar urma să funcționeze în Constanța, Brașov și Ploiești.

„Lipsesc criteriile care stau la baza acestei configurații a repartiției regionale pentru noile agenții, motiv pentru care este greu de acceptat. Unde sunt argumentele, unde sunt contra argumentele, cum s-a ajuns la această decizie? Vă mărturisesc că am stat de vorbă cu oameni care activează de o viață în acest univers al antreprenoriatului și al IMM-urilor, dar nimeni nu a știut să-mi spună ce criterii are în spate o asemenea decizie”, a declarat liberalul Liviu Brătescu.

Conform senatorului liberal, Dacă rolul acestor mari agenții este de „sprijinire a întreprinderilor românești și creării de oportunități pentru modernizarea economiei”, atunci ar fi logic, echitabil și eficient ca o astfel de agenție să aibă sediul într-o zonă pe care România vrea să o consolideze economic pentru că miza cea mare este să nu avem dezechilibre majore între regiunile țării.

„Noi trebuie să luăm măsuri și decizii care să încurajeze investițiile și în aceste zone pentru că altfel tinerii vor continua să plece problemele sociale se vor agrava și tot statul va trebui să intervină. Această regiune și altele aflate în situații asemănătoare trebuie susținute tocmai prin mijloace de descentralizare a unor astfel de agenții și cărora să li se confere atribuții și competențe suficient de puternice pentru a putea promova direct și eficient interesele de dezvoltare ale IMM-urilor și turismului din regiune și din județele care o compun”, a completat Liviu Brătescu.

Liberalul a încheiat spunând că un astfel de proiect este eronat și că acesta trebuie îmbunătățit în ideea că mai multă centralizare nu rezolvă problema reducerii cheluielilor, ba dimpotrivă.

„Ordonanța de Urgență nr. 17 / 2024 trebuie rectificată și îmbunătățită. Nu pot merge nicăieri în România cu ea în forma actuală și să le spun oamenilor că este corectă pentru că, așa cum am demonstrat aici, este un proiect care impune o măsură injustă”, a conchis liberalul Liviu Brătescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.