Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea a cerut din nou reviziuirea condamnării - ÎCCJ a rămas în pronunţare, după o şedinţă secretizată

Inquam Photos / George Calin
liviu dragnea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în discuţie, marţi, primul termen în procesul în care Liviu Dragnea cere revizuirea cauzei în care a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Fostul şef al PSD a cerut suspendarea executării pedepsei.

Înalta Curte a rămas în pronunţare cu privire la cererea de suspendare a executării pedepsei de 3 ani şi 6 luni la care a fost condamnat Liviu Dragnea. Avocata fostului şef al PSD a declarat, la sfârşitul şedinţei de judecată, că instanţa se va pronunţa pe cererea de suspendare a executării odată cu soluţionarea cererii de admisibilitate în principiu.

„La termenul de astăzi ne-am judecat într-o revizuire pe care a formulat-o domnul Dragnea, în speranţa - sigur - că se va admite în principiu. Suntem în prima etapă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală este etapa admisibilităţii în principiu. Am susţinut toate aspectele legale care susţin această cerere de revizuire şi aşteptăm acum să se pronunţe instanţa. Am solicitat să fie suspendată executarea în măsura în care instanţa va decide admisibilitatea în principiu. Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, (…) este în arest în baza unei decizii penale (aceea de la fond) pronunţată de un complet care aşa cum am văzut nu a fost legal constituit şi apreciază că i se încalcă în continuare drepturile. Este singurul justruţiabil din cele peste 187 de dosare care s-au judecat la ICCJ pentru infracţiuni de corupţie căruia nu i s-a aplicat decizia CCR. Sigur, dânsul suferă foarte mult pe idee asta şi este afectat de acest aspect”, a declarat avocata Flavia Teodosiu, potrivit adevarul.ro.

Procesul de revizuire s-a judecat în cameră de consiliu, după ce avocata fostului şef al PSD, Flavia Teodosiu, a solicitat secretizarea şedinţei de judecată. Liviu Dragnea a participat la proces prin videoconferinţă.

Abia în toamna anului 2021 va executa Liviu Dragnea fracţia de 2/3 prevăzută de lege (851 de zile) pentru a putea fi propus pentru liberare. Fostul şef al PSD ar putea ieşi însă mai repede, deoarece el a muncit după gratii vreme de aproape un an, până când dat un interviu din puşcărie fără ştirea conducerii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.