Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea anunță obiectivul strategic înainte de cel mai important eveniment politic al anului

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea

Președintele PSD anunță „obiectivul clar” al României înainte de cel mai important eveniment politic internațional găzduit de România anul acesta. Adunarea Parlamentară a NATO va reuni la Bucureşti, de vineri până luni, peste 50 de delegaţii naţionale, secretarul general al Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, Jens Stoltenberg, urmând să fie prezent la sesiunea plenară de luni, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului - Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Vezi și: Scandal în USR: O deputată controversată, acuzată de manevre în favoarea PSD (surse)

„Începând de astăzi, Parlamentul României va găzdui a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a #NATO, un important forum pentru dialogul parlamentar internațional, unde delegația României are un obiectiv clar: consolidarea poziției țării noastre în structurile politice, economice și strategice internaționale și promovarea obiectivelor noastre politice majore, în concordanță cu apărarea intereselor naționale.

Mai mult, #România a alocat, în acest an, 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare și, în același timp, țara noastră deține o poziție strategică în zona Mării Negre și își intensifică eforturile şi măsurile în sprijinul apărării şi securităţii, alături de aliaţii şi partenerii săi, prin onorarea angajamentelor internaționale. La nivel european, în 2019, România urmează să dețină președinția Consiliului Uniunii Europene, ceea ce va conferi regiunii Mării Negre o mai mare vizibilitate pe agenda europeană”, scrie Liviu Dragnea pe Facebook.

Vezi și: DEMISIE din PNL: Victor Ponta l-a convins să i se alăture în noul partid

Adunarea, aflată la a 63-a sesiune anuală, se va desfăşura la Palatul Parlamentului. La eveniment participă peste 50 de delegaţii parlamentare naţionale ale statelor membre şi statelor cu statut de asociat, de partener regional şi mediteranean asociat şi de observator, precum şi invitaţi din România şi din străinătate. Discuţiile se vor axa pe teme de actualitate privind securitatea internaţională, comisiile de specialitate urmând să adopte mai multe rapoarte care au fost dezbătute cu ocazia sesiunii de primăvară care a avut loc, în acest an, la Tbilisi, în Georgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.