Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, anunţ îngrijorător: Ce se întâmplă cu spitalele regionale

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Târgovişte, că şansele de a accesa fonduri europene pentru construirea de spitale regionale sunt din ce în ce mai mici, din cauză că guvernul nu a realizat strategia în sănătate. ''Şansele sunt din ce în ce mai mici. Programul Operaţional Regional 2014-2020 a fost conceput, întocmit, redactat de mine şi transmis la Bruxelles şi negocierea finalizată de mine înainte să plec de la minister. În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, după negocieri foarte serioase, până la urmă cei de la Comisia Europeană au acceptat ca din sutele de milioane alocate pentru sănătate să se finanţeze şi spitale regionale şi spitale judeţene, pentru că la un moment dat nu voiau decât spitale regionale, lucru cu care eu nu am fost de acord. Doar cu trei spitale regionale nu rezolvi şi problema celorlalte spitale judeţene, încă 17-18 care mai sunt necesare. Dar pentru a putea începe să se aloce bani pe aceste proiecte, şi cele regionale şi cele judeţene, Ministerul Sănătăţii trebuia să finalizeze strategia în sănătate'', a precizat Dragnea, conform Agerpres.

 

Preşedintele PSD susţine că guvernul nu mai are mult timp la dispoziţie, iar dacă nu va finaliza strategia în sănătate nu vor mai putea fi accesaţi bani europeni pentru construirea de spitale.

 

''Strategia în sănătate trebuia să fie gata undeva în noiembrie, din câte ştiu ministrul Bănicioiu, pentru că lucra şi cu Ministerul Dezvoltării, era aproape de final. De atunci şi până acum Ministerul Sănătăţii nu a mai făcut absolut nimic. Mai avem o problemă şi din cauza asta spun că există riscul să nu mai poată fi accesate fondurile aici şi apare şi riscul de dezangajare, pentru că neavând până acum niciun pas făcut în întocmirea strategiei pe sănătate, ne apropiem cu paşi repezi de ghilotina timpului, a termenului'', a afirmat Dragnea.

 

Acesta a subliniat că problema accesării de bani europeni nu este numai în domeniul sănătăţii, ci şi în educaţie, mediu şi infrastructură, iar România riscă să piardă miliarde de euro.

 

''Avem aceeaşi problemă în educaţie. Şi Ministerul Educaţiei trebuie să vină cu strategia de dezvoltare a infrastructurii în educaţie, nu a venit până acum cu ea şi acolo sunt sume importante pe care le-am aloca pentru domeniul educaţiei care, la fel, riscă să nu fie accesate. Nu mai vorbesc de programele operaţionale pe mediu, pe infrastructură mare, care sunt în acelaşi pericol. Nu s-a făcut absolut nimic pe ele. România riscă să piardă miliarde bune de euro'', a mai spus Dragnea.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent, joi, în Dâmboviţa, unde a vizitat Parcul Industrial de la Priboiu şi a susţinut o conferinţă de presă la sediul PSD Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.