Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea anunţă ce se întâmplă cu ordonanţele pe Justiţie: 'Azi noapte a murit un om'

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Iohannis

Şeful PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, iese la rampă cu o nouă poziţie faţă de ordonanţele pe justiţie ale Guvernului, dar şi despre referendumul convocat de către preşedintele Klaus Iohannis. "Am discutat doar de buget, despre graţiere vorbiţi la Ministerul Justiţiei. Nu ştiu ce să mai spun. Facem toate eforturile pentru buget. Comisia de monitorizare nu a discutat despre ordonanțe pentru că am fost plecat. Ordonanțele le dă guvernul. E important şi referendumul, dar bugetul e mai important

Cu referendumul, o să citesc mâine adresa de la preşedinte (...) N-am ajuns la Camera Deputaţilor astăzi. Şi o să vorbesc cu domnul Tăriceanu. Din punctul meu de vedere şi noi susţinem lupta împotriva corupţiei. Nu-mi este foarte clar de ce trebuie pusă această întrebare, dar şi noi susţinem asta. N-avem nimic împotriva referendumului.

Citește și: Prima țară din Europa în care prelevarea de organe se face automat

Şi noi susţinem lupta împotriva corupţiei, dar ce se întâmplă dacă oamenii nu vin la vot? Nu îmi dau seama cum gândeşte preşedintele. Noi ne ţinem de guvernare cât putem. Dacă vor continua cu atacuri dumnealui şi sistemul vom vedea ce facem.

Lăsaţi-mă s-o văd şi să discutăm cu colegii din Parlament. Trebuie să vedem întâi care este oportunitatea, pentru că da, (...) toţi susţinem această luptă anticorupţie, dar ce se întâmplă dacă nu vin oamenii la vot şi referendumul nu e validat? Înseamnă că (...) românii nu susţin lupta anticorupţie? Nu-mi dau seama cum a gândit-o preşedintele. Dar sper să nu fie parte din acest război despre care se vorbeşte. Din partea noastră nu este niciun război, nu întreprindem absolut nimic împotriva preşedintelui. Încercăm să ne ţinem actul de guvernare cât putem. Dacă va continua dumnealui sistemul cu atacul sau ameninţările împotriva noastră, o să vedem ce facem atunci.", a spus Dragnea.

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ locomotivă din lume: La ce temperatură a fost testată

Liderul PSD s-a referit şi la decesul miliardarului Dan Adamescu în pușcărie şi la condamnările suferite de ţara noastră la CEDO din cauza condiţiilor din penitenciare. "România a primit foarte multe amenzi şi condamnări. Nu au fost foarte mediatizate. România e privită foarte rău în privinţa condiţiilor grele din penitenciare. Azi noapte, un om a murit în penitenciar. Ministerul Justiţiei să prezinte câţi oameni au murit în închisoare. Nu ştiu ce se va întâmpla cu Ordonanţele pe justiţie. Premierul i-a spus Ministrului Justiţiei să mărească alocaţia de hrană din penitenciare cu 50%. ", a încheiat Dragnea.

Dragnea a anunțat că bugetul MAPN va fi de 2%, așa cum s-a stabilit. ”La Apărare prevăzuseră 2% compus din 1,5% credite bugetare şi 0,5% din credite de angajamente care stătea în picioare în sensul că au spus că o parte din investiţii nu pot fi efectiv plătite în acest an, dar şi solicitarea mea şi a primului ministru a fost foarte clară: să fie 2% pentru apărare credite bugetare pentru că e un angajament. Dacă Ministerul Apărării nu va fi în stare să cheltuie aceşti bani, o să vedem la vremea respectivă, dar vor fi 2% punct.”, a zis Dragnea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.