Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea confirmă că mai mulți parlamentari PSD negociază cu Opoziția: Jocurile făcute de Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu - VIDEO

inquam Foto/Octav Ganea
dragnea valiza

Senatorul social-democrat Adrian Ţuţuianu şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, au fost excluşi luni din partid în urma unei decizii luate de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Liviu Dragnea a dezvăluit ce s-a întâmplat în CEX și cum a încercat Adrian Țuțuianu să scape de excludere. În plus, el a dat detalii și despre cum mai mulți parlamentari din PSD negociază cu Opoziția susținerea unei moțiuni de cenzură.

”După CEX din septembrie, când s-a hotărât să nu se susțină acea scrisoare, să nu se mai continue cu tipul acesta de acțiuni. Şi aceste lucruri au fost propuse atunci chiar de către cei care au semnat acea scrisoare sau au susţinut-o. S-a convenit propunerea mea - eu atunci nefiind de acord cu niciun fel de măsură, cum nu sunt nici acum - ca toată lumea să se ocupe de ceea ce trebuia să facă un partid, şi anume să funcţioneze, să fie unit, şi să-şi sprijine guvernul care pune în practică un program de guvernare. Din păcate, ulterior au apărut unele înregistrări de la nişte şedinţe pe care le-a condus domnul Adrian Ţuţuianu şi am spus: 'condamn cu toată fermitatea acest mod de a înregistra şedinţele interne de partid, ale oricărui partid', dar acele afirmaţii ale domnului Ţuţuianu au supărat cea mai mare parte dintre membrii de partid. Am avut o discuție, de câteva ore, 6-7, cu majoritatea președinților și videpreședinților, ieri, la Parlament. Toți au fost foarte supărați că după acel CEX o parte a continuat să acționeze împotriva acestui partid.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Ce lege va intra în vigoare

Astăzi, foarte mulţi colegi i-au reproşat domnului Ţuţuianu acele afirmaţii. Chiar dacă nu sunt de acord şi condamn cu toată fermitatea modul în care s-a procedat să se înregistreze între ei acolo, la şedinţă, afirmaţiile au rămas. Domnul Ţuţuianu, în timpul şedinţei de astăzi, a spus că ar putea, dacă e cazul, să-şi ceară scuze, dar că în continuare îşi menţine toate afirmaţiile. Colegii noştri nu au fost de acord cu această abordare, pentru că lucrurile grave care sunt acolo nu pot fi şterse cu buretele. Tot după Comitetul Executiv Naţional, am sperat cu toţii, în frunte cu mine, că după două - trei zile de supărare, care poate fi firească, oamenii încep să se apuce de treabă. Domnul Neacşu să-şi exercite într-un mod efectiv funcţia de secretar general şi să acţioneze conform statutului. (...) Din păcate, după acel CExN, domnul Neacşu nu a mai ajuns la Kiseleff şi n-a mai făcut niciun fel de acţiune de acest gen. În schimb, mulţi colegi parlamentari şi preşedinţi de organizaţii ne-au tot spus în ultima săptămână că sunt chemaţi parlamentari să adere la un proiect - n-au înţeles foarte bine care este proiectul. Iar în ultimele zile au apărut din partea Opoziţiei oameni care au spus că există o negociere între domnul Neacşu şi lideri ai Opoziţiei, care au fost asiguraţi că vor avea un număr suficient de voturi de la PSD pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva PSD-ALDE. 54 dintre cei 55 de membri au votat excluderea celor doi colegi.”, a spus Liviu Dragnea, după ședința CEX a PSD.

Citește și: Somație fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis. Ce îi cer ONG-urile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.