Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea dă cărțile pe față! Cum a ajuns Mihai Tudose premier: 'Nu mi-am pus problema că poate să fie atât de influențabil'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose parlament

Liviu Dragnea a schimbat două guverne, în mai puțin de 13 luni. După Sorin Grindeanu, dat jos prin moțiune de cenzură, premieră istorică în România, a venit retragerea sprijinului politic al premierului Mihai Tudose, care s-a văzut nevoit să își dea demisia.

Dragnea dă cărțile pe față și spune cum a ajuns Mihai Tudose premier, iar șeful PSD jură că, în ciuda zvonurilor, nu a făcut pact cu nimeni. Liviu Dragnea se declară dezamăgit de Tudose, pe care nu-l credea atât de ușor de influențat.

Citește și: Surpriză de proporții! Ce cântăreți au câștigat cei mai mulți bani în 2017? Fuego egalul lui Smiley

”Nu am negociat cu nimeni, nici cu un sistem, nici cu o instituție, nici cu președintele României. Preşedintelui României - la Sorin Grindeanu n-a fost cazul, că atunci nu aveam niciun fel de comunicare - i-am dat un telefon într-o zi de duminică, după ce trecuse moţiunea - urma ca luni să avem CExN şi în aceeaşi zi începeau consultările. Sâmbătă şi duminică eu am avut discuţii cu fiecare preşedinte de organizaţie, la Parlament, fiecare şi-a spus un punct de vedere şi o părere despre cine crede ca ar fi prim-ministru, s-au degajat mai multe variante. L-am sunat pe preşedinte, i-am spus că sunt patru-cinci propuneri, dintre care propunerea care întruneşte cele mai multe susţineri din punct de vedere al pragmatismului şi puterii de muncă este Mihai Tudose, şi că eu a doua zi o să propun în CExN susţinere pentru Mihai Tudose şi cu el voi veni la Cotroceni. Nu a fost niciun troc, nicio negociere cu nimeni şi, dacă altcineva spune altceva, s-o spună şi să-şi asume lucrurile astea, pentru că trebuie să încetăm cu minciunile, măcar anul ăsta.

Sorin Grindeanu a fost o propunere foarte bine acceptată în PSD, dar în 3-4 luni a început să se transforme. Pe Mihai Tudose îl cunoaștea toată lumea, nu era un om foarte comod, ci un om care făcea glume, care muncea, care se pricepe. Eu nu mi-am pus problema că Mihai poate să fie atât de influențabil. ”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Citește și: Eugen Teodorovici dă din casă: Va rămâne sau nu transferul contribuțiilor sociale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.