Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea dă ULTIMATUM, multinaționalele sunt vizate: 'Guvernul trebuie să acționeze foarte dur'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a făcut unele dintre cele mai dure declarații de când PSD e la guvernare. După ce o societate de asigurări, NN, s-a adresat, în premieră, clienților avertizându-i că sunt discuții publice privind o eventuală naționalizare a fondurilor de pensii private și le-a cerut implicare activă.

NN Pensii, fond olandez, a transmis marți o scrisoare clienților prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private și le-a recomandat să urmărească permanent ce se întâmplă cu pensia lor.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

Liviu Dragnea a cerut ca guvernul să ia măsuri dure după mutarea făcută de NN. Dragnea acuză că fondul ar fi putut duce la prăbușirea sistemului național și a lansat afirmații grave la adresa Olandei și a companiilor multinaționale din România.

”În ceea ce priveşte acest scandal, un fake de fapt, despre naţionalizarea pensiilor private este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu, care este preşedintele ASF, care ştie foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo e foarte grav şi au de suferit clienţii români şi asiguraţii români. Pe de altă parte, eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii la Ambasada Olandei şi la guvernul olandez şi la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă (...) într-o fostă colonie olandeză. În România nu este pemis aşa ceva. Poate sunt supărați pe corvete.

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

Nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic. Ce a făcut această companie de asigurări e de nepermis. Guvernul trebuie să acționeze foarte dur. Să fie un exemplu și pentru celelalte multinaționale care fac bani în România și își bat joc de români. Au început o campanie online fără să întrebe pe nimeni. Așa ceva nu poate rămâne fără urmări. Au incitat la proteste. O asemenea informație poate duce la prăbușirea unui sistem. Nu intrăm în Schengen pentru că nu vrea Olanda, dar asta nu înseamnă că trebuie să se joace cu noi, nu suntem copii. Îmi asum tot ce spun în seara asta. Dacă Parchetul General nu se auto-sesizează, și nu am mari speranțe pentru că se ocupă de altceva, vom face o anchetă parlamentară și îi vom chema pe toți.”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.