Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, desfiinţat de liberalul Ovidiu Raeţchi: 'S-a băgat ca musca-n lapte'

ovidiu raetchi

Atac deosebit de dur la adresa şefului PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Acesta este desfiinţat de Opoziţie pe o temă cheie. Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, i-a dat o replică usturătoare lui Liviu Dragnea, după ce liderul PSD l-a criticat pe şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, pentru că a anunţat achiziţionarea rachetelor Patriot.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri despre mogulul Sebastian Ghiţă: Mutarea deputatului care schimbă totul

„Săptămâna trecută, comisiile reunite pentru Apărare au aprobat, în unanimitate, 8 programe de modernizare a Armatei Române, acestea fiind prevăzute şi într-un memorandum aprobat de guvernul Grindeanu în şedinţa Guvernului din 30 martie. O serie dintre ele vizează îmbunătățirea Apărării împotriva unor agresiuni aeriene sau cu rachete balistice, România fiind din acest punct de vedere vulnerabilă din mai multe direcții. Având în vedere performanțele sale, sistemul Patriot este esențial pentru securitatea României, el fiind de altfel implementat și în Polonia, pentru o coerenţă defensivă care implică și scutul de la Deveselu. Faptul că generalul Ciucă a anunțat public acest program la un exercițiu comun România - SUA are un sens tactic pentru orice om capabil să înțeleagă realitățile militare de azi. Atacul lipsit de logică al lui Liviu Dragnea la o figură cheie a Armatei Române pe o temă vizând modernizarea armamentului trădează o tendința a acestuia de a se băga ca musca în lapte într-un domeniu pe care nu îl înțelege”, a spus Raeţchi.

Vezi şi: Adio, cotă unică! Dragnea explică noul impozit pe gospodărie

Deputatul liberal a amintit că Dragnea a intervenit şi în scandalul corvetelor: „Şeful PSD are tendinţa de a interveni în subiecte pe care nu le stăpâneşte, iar angajamentele internaţionale ale României nu pot fi periclitate de jocurile politice ale lui Liviu Dragnea. Nu este pentru prima dată când o face, el generând incertitudine, întârzieri și suspiciuni și prin discuțiile despre corvete, fără a schimba totuși în mod real datele fabricării acestora. Dragnea trebuie să înțeleagă că orice senzație că factorul politic nu sprijină programul de înnoire a Armatei face mult rău intereselor de securitate ale României. Despre altfel de teme nu discuți fără o înțelegere reală, nepregătit, doar pentru a da senzația că tu controlezi, eventual, și Armata Română - și că aceasta trebuie să se umilească în fața unui politician condamnat penal pentru a nu mai fi subechipată. Modernizarea Armatei este un obiectiv asumat prin alocarea celor 2% din PIB pentru bugetul Apărării, iar apărarea antiaeriană trebuie să fie consolidată rapid”.

Citeşte şi: Acuzaţii fără precedent la adresa lui Traian Băsescu: 'Elena Udrea apasă cu tocul pe grumazul lui'

România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot, a anunţat, joi, la Smârdan, şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă. El nu a făcut precizări legate de numărul rachetelor care ar urma să fie cumpărate, şi nici nu a oferit alte detalii legate de achiziţie, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.