Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea despre viitorul său politic în fruntea PSD. Reacțiile politicienilor de stânga

dragnea

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a susținut o conferință de presă în urma condamnării definitive de doi ani cu suspendare primită la ICCJ, în dosarul „Referendumul”.

Dragnea a declarat că în întâlnirea cu liderii social-democrați, opinia majoritară a fost aceea că o eventuală retragere a președintelui PSD ar însemna destabilizarea partidului.

„ Părerea majorității, aproape unanimă a fost că o retragere a mea poate destabiliza toate activitățile de campanie și poate face ca PSD să nu poată obține scorul pe care îl previzionăm cu toții. În aceste condiții, am decis să rămân în continuare în această funcție, să gestionez campania electorală. (...) După alegeri cred că trebuie să facem o discuție despre chestiuni mai profunde în PSD, despre implicarea fiecăruia, de aportul adus de fiecare din conducerea partidului la campanie, și atunci vom avea mai multe decizii, nu numai în ce mă privește,” a declarat Liviu Dragnea, potrivit Hotnews.

Reacțiile unor foști sau actuali lideri PSD:

Valeriu Zgonea ia în calcul demisia din toate funcțiile deținute în interiorul partidului, din cauza deciziei de păstrare a lui Liviu Dragnea în fruntea acestuia.

Victor Ponta a avut o reacție de susținere față de Liviu Dragnea, transmițându-i că trebuie să rămână în fruntea partidului pentru a-l feri de... ofițerii acoperiți care vor să pună mâna pe el.

„Ca să răspund tuturor celor care ma întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie sa își dea demisia din funcția de Președinte al PSD! Trebuie să țină Partidul unit, să câștige alegerile locale și parlamentare și să ferească PSD de toți "ofițerii" acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia,” a declarat Victor Ponta pe pagina oficială de Facebook.

Codrin Ștefănescu s-a arătat șocat de decizia ICCJ, declarând că se aștepta ca Liviu Dragnea să fie achitat pentru că nu a făcut decât să încerce să dea jos un... monstru.

„Suntem înmărmuriți. Suntem mai mult decât șocați de ceea ce se întâmplă astăzi în România. Deci, omul acesta nu a făcut altceva decât să conducă o campanie electorală prin care a cerut românilor să dea jos un monstru, un tiran, care ne-a făcut praf 10 ani de zile. Și pentru asta foloase necuvenite înseamnă voturi. Să-i dai doi ani cu suspendare... Am crezut că astăzi, pur și simplu, va fi achitat Liviu Dragnea, pentru că nu are niciun fel de vină. Suntem șocați toți cei care suntem în sediu,” a declarat Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD.

Mircea Geoană susține că în urma deciziei ICCJ, Liviu Dragnea nu ar avea decât o opțiune și anume demisia din funcția de președinte PSD.

„Nu vreau să comentez situaţia personală, nu acest subiect este important pentru noi, ci care este impactul acestei decizii asupra viitorului stângii româneşti şi este evident pentru toată lumea că domnul Dragnea nu are calificările morale şi cu această decizie definitivă nu are decât o singură soluţie - aceea de a demisiona din fruntea PSD. Acest lucru este obligatoriu şi din punct de vedere politic, şi moral, şi etic, şi regulamentar. Înţeleg că există un regulament la PSD care spune extrem de clar că cei care au condamnări definitive trebuie să facă un pas în spate,” a declarat Mircea Geoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.