Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, discuții de ULTIMĂ ORĂ cu mai mulți lideri PSD la Parlament - Negocieri intense pentru Guvernul Dăncilă 2

Ultima Ora breaking news

Vicepremierul Paul Stănescu se află la ora transmiterii acestei știri, împreună cu alți lideri județeni PSD, în biroul lui Liviu Dragnea din Parlament, unde poartă cu președintele partidului o ultimă discuție înainte de ședința CExN pentru remaniere, conform Mediafax.

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, a sosit luni dimineață, în biroul din Parlament al președintelui PSD, Liviu Dragnea, însoțit de liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, și de liderul PSD Constanța, Felix Stroe.

Liviu Dragnea a venit însoțit de liderul PSD Online, Mircea Drăghici.

În birou la Dragnea au mai sosit și liderii județeni PSD Maricel Popa (Iași) și Ioan Dîrzu (Alba).

Surse din partid au spus MEDIAFAX că la întâlnire este așteptată să participe și premierul Viorica Dăncilă.

Dezvăluiri INCENDIARE: Câți bani a încasat soțul șefei CSM de la Tel Drum

CExN al PSD se reunește, la Parlament, la ora 11.00, după o ședință informală care a avut loc duminică în prezența lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncilă, pe tema remanierii și a activității politice a Gabrielei Firea.

Președintele PSD Sector 1, primarul Daniel Tudorache, a declarat duminică, la Digi 24, că primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu va fi „sub nicio formă” exclusă din partid și a adăugat că rămâne de văzut dacă în ședința de luni a CExN îi va fi retras sprijinul politic pentru șefia PSD București.

Firea a declarat duminică seara, la același post de televiziune, că nu știe dacă va fi sancționată în ședința CExN al PSD de luni, dar că o eventuală pierdere a funcțiilor în partid nu o va afecta politic, ci doar uman. „Prezența mea în BPN și CEx nu au adus nimic bun bucureștenilor”, a spus aceasta. Ea a adăugat că nu vrea să fie exclusă din partid.

Referitor la schimbarea miniștrilor Cabinetului Dăncilă, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a explicat duminică, pentru MEDIAFAX, că la ședința CExN vor fi stabilite „coordonatele remanierii”, iar prim-ministrul va prezenta raportul de evaluare a miniștrilor.

În ceea ce privește discuțiile asupra remanierii guvernamentale, subiectul aflat pe agenda partidului încă din luna august a fost amânat succesiv din cauza programului premierului Viorica Dăncilă, a referendumului pentru familie și a tensiunilor interne.

Liderii județeni PSD au exprimat opinii diferite cu privire la portofoliul Dezvoltării Regionale, ocupat de vicepremierul Paul Stănescu.

Diplome false pentru profesori: Zeci de persoane sunt suspectate că au cumpărat documente de studiu. Descinderi ale polițiștilor

Prin urmare, liderul PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat, pe 6 noiembrie, că Stănescu ar trebui să rămână în Guvern pentru că și-a îndeplinit măsurile din programul de guvernare și „PNDL funcționează 90%”. Pe de altă parte, vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat, pe 24 octombrie, că miniștrii care nu au comunicat public măsurile bune pe care le-au luat „nu au ce să caute” în Executiv, social-democratul spunând că Stănescu este „destoinic”, dar „nu a comunicat deloc”.

Liviu Dragnea a declarat, pe 21 septembrie, că un ministru care „nu are calitate de bun comunicator” nu trebuie să rămână în Guvern.

Ministrul Justiței, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că nu știe dacă va fi remaniat sau nu, însă a subliniat că nu este „bătut în cuie” în această demnitate.

În schimb, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, sâmbătă la Brașov, că își păstrează aprecierile pozitive pentru Toader. La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, afirma pe 31 octombrie că la acel moment nu se punea problema remanierii ministrului Justiției, Tudorel Toader, și că prezența acestuia în Guvern nu depinde de emiterea unei ordonanțe de urgență pe amnistie și grațiere.

Vicepremierul Viorel Ștefan a declarat, pe 31 octombrie, că nu poate să anticipeze dacă va mai rămâne sau nu în Guvern după remaniere, însă a precizat că merge pe proiectul șefiei ASF la care și-a depus candidatura. Întrebat ce se va întâmpla dacă nu va fi numit președinte ASF, vicepremierul a declarat: „Rămân parlamentar”. Între timp, la șefia ASF a fost ales pentru un nou mandat actualul titular, Leonardo Badea.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a anunțat, pe 6 noiembrie, că ar intra în Guvern dacă partidul consideră că „aduce un plus” Executivului, însă nu ar accepta, de exemplu, să fie ministru al Turismului, pentru că este un domeniu la care nu se pricepe. Social-democratul a explicat că va accepta o eventuală ofertă a partidului cu condiția să fie un minister la care să se priceapă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.