Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, GAFĂ de Ziua Naţională: Cum propagă un fals al comuniştilor

psd-dragnea

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României, pe pagina sa de Facebook. Alături de un text cu nuanţe patriotice, liderul social-democrat a ataşat o fotografie falsificată grosolan de comunişti.

Este vorba de o fotografie realizată la Alba Iulia, de fotograf ardelean Samoilă Mârza (1886-1967), cel supranumit "fotograful Unirii". În fotografia originală, de la Adunarea Naţională din 1918, apar românii cu steagurile Transilvaniei. Steagul Transilvaniei era albastru-roşu-galben, pe făşii orizontale. În timpul comunismului, imaginile surprise de Samoilă Mârza au fost falsificate grosolan. Astfel, potrivit adevarul.ro, în 1968, apare pe coperta revistei Magazin Istoric poza în care au fost schimbate ordinea culorilor în roşu-galben-albastru.

Mesajul lui Dragnea:

"La 1 decembrie 1918, românii s-au adunat într-o singură țară. Au făcut-o arătând o voință și un curaj cum rar s-au văzut.

Unirea teritoriilor românești a fost făcută cu sacrificii de sânge în Marele Război și cu efortul unei elite politice excepționale. Azi, cînd sărbătorim 97 de ani de la înființarea României moderne, nu avem dreptul să-i uităm nici pe martiri și nici pe ctitori.

Trebuie să onorăm acea generație întemeietoare și să învățăm de la ea. Marea Unire e actul de naștere al României de azi.

În anul 2015, noi suntem datori să mergem înainte, indiferent de obstacole, trebuie să privim cu optimism viitorul și să ne cinstim trecutul. Ziua Națională înseamnă, înainte de toate, UNIRE iar clasa politică și cetățenii trebuie să înțeleagă că unitatea este motorul progresului, este condiția necesară pentru ca România să reușească.

La mulți ani România! La mulți ani românilor de pretutindeni!"

content-image

Imaginea originală de la Alba Iulia:

content-image

Steagul Transilvaniei:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.