Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au fost UMILIȚI de oficialii PE: DEZVĂLUIRILE făcute de o politiciană care a fost prezentă la întâlnire

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Parlament, că Liviu Dragnea a invocat „principiul subsidiarității” într-o discuție cu oficialii PE, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a spus că susține un parteneriat pe legile justiției.

„Întâlnirea cu dl Tajani a fost o bună ocazie de a avea și în România o demonstrație că în fața partenerilor europeni dublul discurs nu rezistă. Astăzi, cei doi președinți ai Camerei Deputaților și Senatului au primit o nouă palmă usturătoare din partea reprezentanților UE, pentru că au considerat că fiind invitați în Parlamentul României este foarte posibil ca politica dezastruoasă din plan intern să fie acoperită de discursuri care sună bine însă nu sunt credibile. Mesajul a fost unul foarte clar. Dacă se discută despre derapaje în privința respectării valorilor europene, discuțiile nu au nicio legătură cu sancționarea poporului român. Discuțiile țin de capacitatea de guvernare a celor care dețin în momentul de față puterea”, a declarat miercuri, la Parlament, Raluca Turcan.

Citește și: Iohannis, noi respingeri! De data asta au fost propunerile lui Tudorel Toader

Aceasta a spus că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat la întrevedere că își dorește punerea în acord a legilor justiției cu recomandările Comisiei de la Veneția.

„Ne-am fi dorit azi ca măcar în acel 12-lea ceas, cei doi președinți să nu mai încerce să cosmetizeze ce se întâmplă în România și discuția să fie tranșantă. Vă dau un exemplu. Dl Tăriceanu a spus că își dorește un parteneriat pe legile justiției, care să ia în considerare recomandările Comisiei de la Veneția. Acesta este un dublu limbaj, pentru că PNL a solicitat ca legile justiției să fie corectate în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu recomandările din MCV. Dacă doreau să acționeze, o puteau face până acum”, a afirmat Turcan.

Citește și: Veste importantă! Un nou spital s-ar putea construi în acest oraș. Cine ar dori să îl construiască

Liderul deputaților PNL a menționat că liderul Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus la rândul său că trebuie respectat principiul subsidiarității.

„Dl Dragnea a sperat, în discursul introductiv, să bată puțin obrazul oficialilor europeni că nu vin ei să ne facă regulile la noi acasă și că principiul subsidiarității trebuie respectat, or răspunsul oficialilor europeni a fost foarte usturător, transmițând-i dlui Dragnea că valorile europene nu au nicio legătură cu subsidiaritatea, valorile europene au fost la temelia aderării țării noastre în UE”, a conchis Raluca Turcan.

Citește și: Un greu PSD lansează atomica după declarațiile lui Laufer la adresa lui Iohannis

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, a adăugat că oficialii europeni au explicat faptul că Rezoluția adoptată în PE nu este o critică la adresa poporului român.

„Este un mesaj care le-ar fi dat încredere românilor. Reprezentanții PE au spus că acea Rezoluție nu are nicio legătură cu poporul român, nu este împotriva românilor, nu este împotriva României, este o Rezoluție care atrage atenția Guvernului României cu privire la derapaje în statul de drept. Acest mesaj trebuie auzit de toți românii pentru că este un mesaj de încredere care vine de la PE. În ceasul al 12-lea au încredere în noi”, a declarat Cîțu.

Citește și: Creștere uriașă pentru aceste bănci. Cât au crescut în primele nouă luni

Liberalul a menționat că România a fost comparată cu Venezuela.

„A fost o discuție despre respectarea valorilor fundamentale în UE și nu sunt negociabile. Și să fii comparat cu Venezuela sau Turcia nu este un lucru foarte bun într-o discuție la acest nivel. Discuția a fost de genul acesta, și cred că era președintele Tajani care a spus că și atunci când criticăm guvernul din Venezuela nu avem nimic cu poporul venezuelean, când criticăm guvernul din Turcia nu avem nimic cu poporul turc și așa mai departe. A dat chiar exemplul Italiei, care acum trece printr-o procedură de deficit excesiv și a spus că atunci când critică deciziile guvernului italian nu critică poporul italian și în acest context a fost introdusă și România”, a relatat Cîțu.

Citește și: Mare atenție! Toți românii vor beneficia de asta săptămâna viitoare

O delegație a Parlamentului European, condusă de președintele PE, Antonio Tajani, a avut, miercuri, la Parlament, o întrevedere de aproximativ o jumătate de oră cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, precum și cu liderii partidelor parlamentare.

Delegația PE a mai avut, miercuri, întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, și cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Citește și: Probleme pentru acest fost campion mondial! De ce nu-i merge afacerea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.