Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea iese la atac: Nu înțeleg cum își permite! Pe el nu-l mai crede nimeni!

facebook.com
Liviu Dragnea PSD

Liderul PSD, Liviu Dragnea, luptă cu toate forțele în apărarea programului de guvernare al PSD. Într-un interviu acordat STIRIPESURSE.RO, Dragea lansează un atac virulent la adresa Președintelui Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, pe care îl acuză că se implică nejustificat în bătălia politică.

Vezi şi: INTERVIU - Victor Ponta, atacuri dure la Kovesi: Joacă 100% politic!/ VIDEO

Vezi și : Gafă INCREDIBILĂ a lui Klaus Iohannis

Vezi și: Atac furibund al lui Traian Băsescu în miez de noapte: 'Nu vă e ruşine?'

Vezi și: INTERVIU- Dragnea le răspunde analiștilor: O mare greșeală! Trebuie să scoatem asta de URGENȚĂ

”Eu nu sunt convins că cel care a făcut acestă afirmație a vorbit în numele unei instituții publice independente cum spuneți dumneavoastră. Poate că dânsul a vorbit în calitatea sa de economist șef al unei bănci multinaționale din România. Pentru că dânsul, în mod ciudat are această dublă calitate: în același timp este și șef al unei instituții publice independente unde a fost numit de Parlament, și reprezentat de frunte al unei bănci private străine.

Mă gândesc că acea bancă nu va fi foarte fericită dacă românii vor avea mai mulți bani în buzunar și se vor împrumuta mai puțin. Poate că de aici vine acea caracterizare. Mă așteptam că dacă vorbește în numele Consiliului Fiscal să își fundamenteze afirmațiile pe baza cifrelor și a datelor oficiale. Cel puțin noi așa am făcut în programul nostru.

Dânsul însă emite opinii personale și îl întreb și eu cum își permite ca în calitate de șef al unei instituții publice independnete să comenteze ce fac partidele politice, să spună ce partid e bun și care nu.

Nu este pentru prima oară când domnul Ionuț Dumitru se amestecă lupta politică servind interesele uneia dintre părți, fiind probabil pus acolo ca să critice tot ce vine de la PSD. Vă reamintesc prevestirile sumbre, dar din fericire, mereu greșite ale acestui domn.

Când Guvenul PSD a adoptat scutirea pe impozitul reinvestit, Consilul Fiscal dădea aviz negativ, pe motiv că am fi subestimat impactul negativ al acestei măsuri. Realitatea a fost că am încasat din impozitul pe profit cu 12% mai mult în 2014, față de 2013 și cu 13% mai mult în 2015, față de 2014, încadrându-ne în toate țintele bugetare. La fel, când Guvernul PSD a adoptat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, același Consiliul Fiscal, condus de același domn Dumitru, a dat iar aviz negativ, estimând o scădere a veniturilor din contribuții de 0,8 miliarde lei în 2014 și de 5,08 miliarde lei în 2015. Și de această dată realitatea l-a contrazis! Am avut o creștere de 3,22 miliarde lei în 2014 și de 18 milioane în 2015 din contribuții sociale. Și atunci ne-am încadrat în toate țintele de deficit bugetar asumate. Ca să nu mai vorbesc despre Codul Fiscal, unde iar am primit aviz negativ de la dl. Dumitru, iar realiatea a arătat că economia a mers mai bine după intrarea în vigoare a Codului. În schimb însă, domnul Ionuț Dumitru dădea avize pozitive Guvernului Boc și la tăierea de salarii și la creșterea TVA. Și știți bine ce scădere economică a urmat. Asta ca să înțelegem mai bine care e viziunea acestui domn.

Așadar, nu e de mirare că același șef al Consiliului Fiscal ne dă azi un fel de pre-aviz negativ, chiar înainte de a veni la guvernare. Dar nu-l mai crede nimeni, pentru că predicțiile sale s-au dovedit mereu eronate. Veți vedea că realitatea îl va contrazice și de aceeastă dată”, a declarat Liviu Dragnea, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.