Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îi cere Ministerului de Interne soluții rapide pentru DEBLOCAREA VĂMILOR

romania tv
vana Nadlac aglomeratie vami

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat luni că i-a cerut ministrului de Interne, Carmen Dan, să caute și să identifice soluții rapide pentru deblocarea vămilor din vestul țării după intrarea în vigoare a unei Directive a Uniunii Europene care obligă la controale mai dure la granițele Schengen. Cozi imense s-au semnalat în aceste zile și se așteaptă o înrăutățire a situației.

LEGEA salarizării unitare/ DOCUMENT + ANEXE

DEZVĂLUIRI BOMBĂ Kovesi, Coldea, Maior, Oprea au condus operațiunea Băsescu al II-lea mandat

Romania nu face încă parte din spațiul Schengen, dar autoritățile aplică aceste măsuri după ce Uniunea Europeană a modificat codul frontierelor Schengen. Controalele mai riguroase au intrat în vigoare mai devreme în aeroporturi, iar acum a venit și rândul spațiului terestru.

I-am cerut doamnei ministru de Interne să găsească o rezolvare pentru cozile care se formează la frontieră. I-am cerut doamnei ministru să nu uite că românii vin acasă de Paști și e nefiresc să stea la aceste cozi. Doamna ministru trebuie să se pună de acord cu ministrul de Finanțe, cu ministrul Transporturilor și cu doamna de la Afaceri Europene și să găsească aceste soluții urgent pentru că nu e corect ca românii care vin acasă de sărbători să fie blocați să intre în țară”, a declarat Liviu Dragnea pentru stiripesurse.ro

Introducerea controalelor sistematice la frontierele externe ale spaţiului Schengen provoacă începând de vineri blocaje uriaşe la trecerile între Ungaria şi România.

Controalele sistematice, propuse de Comisia Europeană după atentatele de la Paris din 13 noiembrie 2015 şi intrate în vigoare vineri, îi vizează pe ''combatanţii străini'' care pleacă sau se întorc din Irak şi Siria. 

Noile reglementări prevăd consultarea bazelor de date pentru toate persoanele care traversează frontiera Schengen, inclusiv pentru cetăţenii spaţiului liberei circulaţii, care până acum nu erau supuşi decât unei simple verificări a documentelor lor de identitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.