Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îi liniștește pe cei care SE TEM că ajunge premier: 'Nu se referă la mine'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat vineri că, şi în cazul în care va fi aprobat proiectul de Cod administrativ, acesta nu se referă la el.

"A explicat şi ministrul Justiţiei. Cred că a explicat foarte bine, deci nu se referă la mine, bănuiesc că am ajuns la concluzia asta că, dacă va fi aprobat acest proiect, care va urma să ajungă în Parlament probabil prin toamnă, nu se referă la mine. Nu am niciun fel de reabilitare, deci nu pot să mă calific pentru asta. A fost pus pe site de Guvernul Cioloş (proiectul - n.r.). Or fi fost completări, dar nu în cazul ăsta", a precizat Dragnea, la Palatul Parlamentului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șocant! Un fost deputat primește indemnizație de șomaj și se plimbă cu un bolid de lux

Miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat că, şi dacă proiectul de Cod administrativ nu prevedea excepţia referitoare la posibilitatea ca persoanele condamnate, dar reabilitate să poată face parte din Guvern, efectul juridic era "absolut acelaşi", deoarece în Codul penal sunt mai multe texte care se referă la reabilitare.

Tudorel Toader a oferit explicaţii, miercuri, în legătură cu proiectul de Cod administrativ, care prevede posibilitatea ca o persoană condamnată penal să poată deveni membru al Guvernului, dacă a fost reabilitată.

Citește și: Gabriela Firea așa cum nu ai mai văzut-o niciodată! Imaginea ce a devenit virală pe Facebook

"În proiectul de act normativ se prevede acea sintagmă a posibilităţii de a deveni membru al Guvernului pentru persoanele care au fost condamnate, dacă ulterior au fost reabilitate. Înţeleg eu toată disputa şi toată discuţia aici se poartă. Putem vorbi foarte mult pe această temă. Vreau să vă spun următorul lucru: sunt în Codul penal mai multe texte de lege care se referă la reabilitare. Avem o reabilitare de drept şi avem o reabilitare judecătorească. Reabilitarea de drept survine la împlinirea termenului prevăzut de Cod, reabilitarea judecătorească presupune o acţiune formulată de titular, cel care are beneficiul potenţial al actului de reabilitare. Părerea mea este următoarea: şi dacă proiectul de act normativ nu prevedea acea excepţie, efectul era absolut acelaşi, pentru că, dacă nu se prevedea excepţia persoanelor reabilitate, efectul juridic era absolut acelaşi, pentru că noi, în România şi în sistemele juridice în general, avem două mari categorii de fapte după gravitatea lor. Fapte care sunt prescriptibile şi fapte care sunt imprescriptibile. Cele imprescriptibile sunt cele contra păcii şi omenirii. Cele prescriptibile sunt toate celelalte infracţiuni", a spus Toader.

Citește și: Antena 1 dă lovitura cu un nou reality show! Cum se va numi și de cine va fi prezentat

Declaraţia ministrului Justiţiei a venit după ce USR a anunţat că, prin modificările aduse de proiectul de Cod administrativ, condamnaţii penal pot fi membri ai Executivului, dacă sunt reabilitaţi, iar în acest fel "o schemă instituţională de amploare a fost pusă în mişcare" pentru ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să fie prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.