Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îl contrează pe Frans Timmermans pe tema verificării magistraților: 'Noi ne ghidăm după Constituție și după legi' / VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea Timmermans

Liviu Dragnea a avut o discuție cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, însă cei doi nu au vorbit despre DNA! Șeful PSD îi răspunde lui Timmermans, care a declarat că ”verificarea magistraţilor trebuie făcută de magistraţi, nu de către politicieni, nu de către Guvern”. Dragnea îi transmite omului 2 din CE că în România Constituția dictează cine are rol de decizie în verificarea magistraților.

”Orice preocupări pot avea pe orice propunere sau articol să fim sesizați și o să primească explicații de la noi, fără intermediari. Nu putem sta mulți la teme, întrebări dezbateri care stau în spațiul public.

Nu am discutat despre DNA, am înţeles că a discutat cu domnul Tăriceanu, cu mine n-a deschis subiectul, nici eu nu l-am deschis, deci nu s-a abordat asta. Am vorbit despre ministrul Justiţiei - am spus că e un om pe care îl apreciez foarte mult, un om cu o bogată expertiză şi cu o experienţă şi un om recunoscut, membru în Comisia de la Veneţia. Am stabilit acest mod de comunicare, directă. Dacă legea achizițiilor publice rămâne la actuala formă, vom sta iar 2-3-4 ani de zile până când se va pune în practică o investiție.

Citește și: Simona Halep le-a luat fața adversarelor în 2018: Ce loc ocupă în topul câștigurilor din circuitul feminin și ce titlu a câștigat

Mi-a zis şi mie despre această senzaţie şi i-am spus că dacă dumnealui sau doamna Cristea, care era prezentă la masă, poate spune despre vreo acţiune a mea, despre vreo acţiune a Guvernului, îndreptată împotriva sistemului judiciar sau împotriva unei instituţii din sistemul judiciar, dacă vreo instituţie din sistemul judiciar se poate plânge că nu a avut suficiente fonduri, resurse, sau alte acte normative care să ajute în desfăşurarea activităţii, aştept cu mare drag să o spună. Din partea noastră, din partea mea personal nu a existat în ultimii ani niciun fel de acţiune împotriva sistemului judiciar. Dacă vom discuta în continuare pe senzaţii şi pe percepţii atunci nu o să fie bine şi nu o să putem să mergem mai departe în ritmul şi în atingerea obiectivelor pe care le dorim cu toţii. Din partea mea şi din partea noastră nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar.

Nu am discutat despre subiectul ăsta, dar aici eu am opinie foarte clară, nu este nici împotrivă, nici pentru, dar noi ne putem ghida doar după Constituţie şi după legi. Deocamdată legile din România spun despre o anumită procedură, este singura care poate să fie valabilă. (...) Noi propusesem schimbarea procedurii şi anume să facă CSM, să desfacă CSM. CSM a spus sub nicio formă şi atunci, dacă CSM a spus sub nicio formă, rămânem în zona oportunităţii politice, aşa cum a spus preşedintele. Deci, problema nu e la noi. Eu nu vreau să mă cert cu președintele, vreau să fim în relații bune.”, a declarat Liviu Dragnea.

Citește și: Surse PSD: cine i-ar lua locul lui Liviu Dragnea după Congresul PSD! Planul din umbră .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.