Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îl ia pe Iliescu drept exemplu: 'Îmi doresc şi voi face tot ce îmi stă în putinţă...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, în cadrul ceremoniei de aniversare a 151 de ani de la înfiinţarea Academiei Române, că dacă România ar fi avut după Revoluţie un plan strategic de dezvoltare "astăzi nu ne mai plângeam" că nu avem autostrăzi. 

"(...)Îmi doresc şi voi face tot ce îmi stă în putinţă ca această strategie (Strategia de Dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani publicată de Academia Română la aniversarea a 150 de la înfiinţare), această lucrare să nu mai fie neluată în seamă şi să fie practic temelia dezvoltării acestei ţări. Unde ar fi fost România dacă după Revoluţie încoace am fi avut un plan strategic? Nu cred că ne mai plângeam astăzi că nu avem autostrăzi, nu cred că ne mai plângeam astăzi de problemele din sănătate, din educaţie. Nu cred că mai erau atâtea dezbateri în ţară, în ultimii ani, cu privire la resursele noastre naturale, la resursele culturale, nu cred că mai era atâta tensiune în ţară, nu cred că mai aveam astăzi, sate, sute de sate din România în care atunci când ii din curte trebuie să intri în noroi până la genunchi. Sigur, poate pentru unii pare pitoresc să meargă să viziteze satul românesc şi să vadă cât de pitoresc este acolo, dar sunt oameni care merg, vizitează, fac poze şi pleacă, milioane de români trăiesc tot în acele condiţii", a precizat Liviu Dragnea, potrivit agerpres.ro.

Gigi Becali, show în direct: Ce condiții pune latifundiarul din Pipera pentru a reveni în politică


El a spus că a existat o strategie asemănătoare coordonată de fostul preşedinte Ion Iliescu, în anul 2003 -2004.

Tolontan, dezvăluire INCENDIARĂ despre spitalul Obreja. Numele lui Dorin Cocoș, în anchetă


"În 2003 - 2004, domnul preşedinte Iliescu a coordonat, a patronat elaborarea unui document asemănător - Strategia de dezvoltare durabilă a României pe următorii 25 de ani. După alegerile din 2004, acel document nu a mai fost găsit folositor şi util pentru România. Au mai trecut 13 ani, 13 ani în care România ar fi putu să avanseze, să se dezvolte în cadrul unui plan strategic, o viziune, o coerenţă în care fiecare decident din statul Român să ştie că în fiecare an se pune o cărămidă, o piatră la temelia dezvoltării durabile a acestei ţări, practic, la viitorul României", a menţionat preşedintele PSD. 

Liviu Dragnea a luat parte la Sesiunea solemnă a Adunării Generale a Academiei Române cu ocazia împlinirii a 151 de ani de la înfiinţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.