Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, întâlnire cu preşedintele Senatului iordanian, Faisal Akef Al-Fayez

Liviu Dragnea CEx PSD

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după întâlnirea cu preşedintele Senatului iordanian, Faisal Akef Al-Fayez, că realizarea unui parteneriat special între România şi Iordania este o idee foarte bună, menţionând că l-a rugat pe acesta ca, în contextul Brexit-ului, să transmită companiilor iordaniene din Marea Britanie că se pot reloca în România. 

"Am discutat despre relaţiile foarte benefice pentru ambele ţări. Sunt multe oportunităţi care au fost uitate şi am discutat să le exploatăm în continuare. Iordania este interesată în investiţii serioase în energie, agricultură, infrastructură, În România sunt suficiente companii care au această capacitate economică să investească, de asemenea dezvoltarea unei relaţii serioase în domeniul sănătăţii şi în agricultură. Sunt companii iordaniene care sunt în Marea Britanie şi, în contextul Brexit-ului, l-am rugat pe domnul preşedinte să încerce să transmită acelor companii că România este o ţară sigură şi se pot reloca aici", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, informează agerpres.ro.

Portavocea lui Orban ştie cine stă în spatele protestelor din Budapesta:'Soros ne atacă în continuu'


El a susţinut că există şi "legături interumane" foarte multe. "Sunt mulţi iordanieni care ocupă poziţii importante şi sunt foarte buni specialişti şi care au studiat în România şi pot constitui un grup serios care să ajute la dezvoltarea acestor relaţii", a spus Liviu Dragnea.

Avertisment de la meteorologi: Cum va fi vremea în următoarele trei luni


Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că a mulţumit oaspetelui, statului iordanian, pentru sprijinul acordat cetăţenilor români evacuaţi din Fâşia Gaza prin Iordania. 

"Domnul preşedinte m-a invitat informal în Iordania şi urmează să primesc o invitaţie formală de la preşedintele Camerei Deputaţilor. Dacă voi primi această invitaţie, o voi onora, pentru că mi se pare o vizită strategică, este o ţară extrem de importantă. S-a discutat în anii trecuţi pentru realizarea unui parteneriat special între România şi Iordania şi cred că este o idee foarte bună. În general, ţările din Orientul Mijlociu sunt ţări importante şi trebuie să refacem relaţiile care anii trecuţi ne-au adus foarte multe beneficii", a adăugat Dragnea. 

La rândul său, preşedintele Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei a pledat pentru întărirea relaţiilor bilaterale în domeniile politic, economic şi social. 

"Sper ca pe viitor aceste relaţii vor fi mai puternice în domeniile politic, economic şi social. Suntem foarte încântaţi să vizităm România şi sperăm ca România şi Iordania să beneficieze din această vizită comună", a afirmat Faisal Akef Al-Fayez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.