Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portavocea lui Orban ştie cine stă în spatele protestelor din Budapesta:'Soros ne atacă în continuu'

soros

Demonstraţiile care au avut loc recent în Ungaria au fost organizate de "agenţii" miliardarului american George Soros, a declarat luni dimineaţă la televiziunea publică M1 liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ ungar Fidesz, Lajos Kosa, potrivit MTI, transmite agerpres.

"Organizaţii şi activişti finanţaţi de Soros au pus la cale aceste proteste", a insistat Kosa.

Iranul răspunde dur la acuzaţiile lui Trump: 'Vrea SĂ POMPEZE bani din Arabia Saudită'

"Soros susţine de mult timp că Europa ar trebui să primească mai multe milioane de migranţi în fiecare an şi că ar trebui să ia împrumuturi în valoare de 100 de miliarde de euro; de la el, fireşte, pentru că este o afacere bună", a spus liderului grupului parlamentar al Fidesz, adăugând că Soros este împotriva tuturor guvernelor care acţionează pentru a stopa migraţia. El a sugerat că tocmai din această cauză Soros 'atacă în continuu" guvernul Ungariei.

Kosa a insistat, de asemenea, că "Ungaria este o ţară democratică, în care există libertatea cuvântului şi a întrunirilor, şi oricine poate organiza o demonstraţie ... chiar dacă o face pentru o cauză nerezonabilă".

Aproximativ 3.000 de persoane au manifestat duminică seara la Budapesta în favoarea Uniunii Europene şi împotriva premierului Viktor Orban, criticat de UE pentru nerespectarea libertăţilor. Participanţii la protest s-au exprimat în favoarea apărării libertăţii presei, a organizaţiilor neguvernamentale şi a Universităţii Central-Europene (CEU), înfiinţată la Budapesta de magnatul George Soros.

EXPLOZIE puternică într-un spital din capitala Thailandei. Zeci de oameni sunt răniţi - FOTO

O altă manifestaţie împotriva corupţiei a avut loc sâmbătă la Felcsut (40 km vest de Budapesta), în fieful lui Viktor Orban.

Parlamentul European a votat miercuri o rezoluţie în favoarea invocării Articolului 7 împotriva Ungariei pentru "încălcarea gravă a valorilor" europene, dar nu s-a ajuns niciodată la suspendarea dreptului de vot, măsură pentru care este nevoie de acordul unanim al tuturor statelor membre ale UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.