Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, mesaj pentru FMI: Noi acționăm pentru stabilitate politică, economică și socială

Partidul Social Democrat acţionează în sensul stabilităţii politice, economice şi sociale a României, mai ales în contextul tulburărilor din zonă, le-a transmis vineri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, reprezentanţilor FMI cu care a avut o întâlnire.

Citește și: Traian Băsescu este TERMINAT: Judecătorii au decis în cazul unui dosar de-al său

"Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit vineri cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, condusă de Poul Thomsen, director al Departamentului pentru Europa al FMI. Liviu Dragnea a transmis misiunii FMI că Partidul Social Democrat acţionează în sensul stabilităţii politice, economice şi sociale a României, mai ales în contextul tulburărilor din zonă. De asemenea, Liviu Dragnea a afirmat că PSD consideră prioritare: reforma administrativă, reformarea funcţiei publice, rentabilizarea companiilor de stat şi pregătirea lor pentru privatizare", se arată într-un comunicat.

Citește și: Dan Șova a ieșit de la ”beciul domnesc”: Ce întrebări incomode i-au pus ziariștii

Potrivit sursei citate, PSD consideră prioritare atât investiţiile mari, în infrastructură, precum şi pe cele locale, care ridică nivelul de civilizaţie al cetăţenilor, mai ales în cazul celor din mediul rural, care înregistrează rămâneri în urmă.

"Vom fi foarte atenţi în ce măsură actualul Guvern va continua mecanismul de absorbţie a fondurilor europene, construit de noi, şi care a determinat o creştere substanţială a nivelului de absorbţie", a declarat Dragnea.

Citește și: Procurorii DNA, refuzaţi de ÎCCJ: Şova va fi plasat în arest la domiciliu

El a subliniat că este implicat în conturarea unui program de dezvoltare a României pe termen lung. Acesta ar consta în susţinerea unor proiecte concrete pe mai multe axe, dintre care cele mai importante sunt: educaţia, sănătatea, agricultura, infrastructura.

Citeste si: DEZVĂLUIRI din referatul DNA: Şova urla ca să obţină contracte (surse)

"Poul Thomsen a apreciat preocupările şi priorităţile preşedintelui PSD şi a afirmat că România este într-un moment bun, din punct de vedere economic, chiar dacă s-au luat măsuri de relaxare fiscală, concomitent cu aprobarea unor măsuri sociale, spre exemplu creşterea salariilor. A ţinut să precizeze, însă, că Guvernul şi Parlamentul au o responsabilitate şi pentru viitor, astfel încât este bine să aibă în vedere o abordare comună, pentru a preveni anumite sincope fiscale. Acest deziderat s-ar putea realiza, potrivit lui Thomsen, printr-un echilibru al cheltuielilor, o creştere a veniturilor, un deficit care să nu depăşească 3% din PIB", se mai arată în comunicatul PSD.

Citeste si: EXCLUSIV Secretul de la Dan Șova pe care nu-l vor spune PSD și UNPR / FILMUL VOTULUI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.