Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, mesaj pentru protestatari: 'Vedem miercuri ce susținere are Tudorel Toader! Ne facem că nu înțelegem' - VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Tudorel Toader este în centrul unui nou scandal în justiție, două ce Guvernul a aprobat OUG 7 prin care judecătorii puteau ajunge procurori de rang înalt. Magistrații, judecători și procurori, au demarat ample proteste, fără precedent în istorie, iar românii au ieșit, din nou, în stradă. Guvernul a decis să elimine un articol din celebra OUG, dar protestatarii cer abrogarea ei în întregime.

Liviu Dragnea a declarat, întrebat dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, are susţinerea deputaţilor PSD la moţiunea simplă, că acest lucru se va vedea la vot.

Întrebat dacă ministrul Justiţiei trebuie să aibă emoţii la dezbaterea şi votul moţiunii, Liviu Dragnea a spus: "Nu ştiu, chiar nu ştiu să răspund. Sincer, nu pot să răspund la această întrebare pentru că nu ştiu". Șeful PSD a avut un mesaj și pentru protestatari.

Citește și: Anunţul aşteptat de toată lumea! Pe cine trimite PSD la prezidențiale – Liviu Dragnea, informații explozive

”Vedem miercuri ce susținere are Tudorel Toader. PSD nu ia în calcul să susțină o moțiune simplă împotriva lui. Eu știu că a fost o întâlnire între Guvern, CSM și asociații ale magistraților și au convenit eliminarea acelui articol. Dacă va fi eliminat acel articol, nu ar trebui să mai fie probleme. Nu știu dacă e nevoie să apărăm noi o secție a unui parchet, dar mi se par destul de ciudate supărările legate de această secție. Nu am văzut reacții, temeri, când erau peste 3000 de dosare deschise din oficiu la magistrați. Nu am văzut, atunci, îngrijorări? De ce e această îngrijorare? Această secție nu e o invenție. E o decizie a CCR. Rațiunea înființării a fost ca procurorul de ședință să nu facă parte din parchetul care poate ancheta același judecător. Ne facem că nu înțelegem. Dosare deschise din oficiu de la un anumit parchet puteau să pună presiune pe judecători, ei fiind anchetați de procurori de la același parchet.”, a spus Liviu Dragnea.

Citește și: Ministrul Apărării reacționează! Și-a făcut mea culpa, în direct, după greșeala gravă prin care a jignit militarii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.