Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea nu vrea regândirea Secției de investigare a magistraților, cum a cerut Comisia de la Veneția: Își dovedește utilitate

Inquam Photos/ Octav Ganea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, după discuția cu președintele Klaus Iohannis, că președintele nu poate fi mediator între partidele politice, ci între puterile statului, menționând că șeful statului a cerut să se țină cont de recomandările Comisiei de la Veneția în ceea ce privește legile justiției. Liderul PSD susține că OUG de modificare a legilor justiției a ținut cont de recomandări. Ulterior, Dragnea a revenit și a precizat că nu pot fi transpuse chiar toate recomandările, precum modificarea Constituției sau regândirea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție.

"Domnul președinte nu se poate implica în activitatea Parlamentului, nu poate fi mediator între partidele politice, ci între puterile statului, între stat și cetățeni. Noi nu am venit să ne luam un angajament in fata presedintelui, ci doar am inteles ca isi doreste sa tinem cont de recomandarile Comisiei de la Veneția, lucru pe care l am facut deja prin ordonanta.

Vom tine cont de toate recomandarile, numai ca in momentul in care trebuie să fie transpuse in legislatie, ele pot fi sau nu. Se regasesc doua in care se recomanda modificarea Constituției. E cam dificil. Una e desfiintarea, regandirea sectiei de investigare a infractiunilor din justiție, ori, mai ales in perioada in care vorbim, aceasta sectie isi dovedeste cu atat mai mult utilitatea când ies la iveala informatii cu dosare impotriva unor magistrati, inteleg ca au aparut informatii referitoare la magistrati din CSM.
Una dintre recomandările Comisiei se referă la modificarea procedurii de pensionare, care a fost introdusa in lege la solicitarea CSM si acum suntem in situatia in care sa vedem daca tinem cont mai mult de recomandările CSM sau ale Comisiei de la Venetia.În acest an de prorogare, CSM sa faca analiza serioasa sa vedem care sunt efectele posibile de produs daca intra in vigoare prevederile pentru ca cea mai mare parte a corpului magistratilor doresc acesta prevedere", a spus Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.