Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea ORDONĂ pregatirea generală pentru alegeri. Cine sunt sunt cei doi piloni pe care se bazează liderul PSD

Inquam Photos / George Calin
dancila guvern

Potrivit unor surse politice, schimbările ce vor fi făcute la nivelul Guvernului au rolul de a cosmetiza imaginea PSD, afectată în ultima perioadă de măsurile luate de Putere sau de gafele unor membri ai Guvernului. Scopul acestei cosmetizări ar fi pregătirea pentru alegeri.

Mihai Fifor va rămâne fără portofoliul de la Apărare, urmând a fi numit președinte al Consiliului Național al PSD, un organism care nu a fost prea activ până în prezent. Consiliul ar urma să fie reactivat, fapt ce presupune că Mihai Fifor va deveni, practic, al treilea om din partid, după Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Alături de Darius Vâlcov, Mihai Fifor ar urma să aibă un rol cheie în partid, fiind de facto premierul din umbră al unui viitor guvern PSD, tinand cont ca toate departamentele din partid sunt in coordonarea lui. Astfel, Mihai Fifor se va ocupa de partra politică, iar Darius Vâlcov de cea economică.

Potrivit surselor menționat, fostul ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer, va fi propus pentru Ministerul Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu. Trezorierul PSD, deputatul Mircea Drăghici, va fi propus la Ministerul Transporturilor, unde acum este Lucian Șova.

Citeste si Negocieri de ULTIMĂ ORĂ în PSD pe tema remanierii - Reveniri spectaculoase în Guvern. Tudorel Toader se pare că e 'bătut în cuie' / SURSE

Ministerul Apărării va fi condus, potrivit surselor politice, de preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor Dorel Căprar. De asemenea, în locul lui Dănuț Andrușcă la Ministerul Economiei ar urma să vină senatorul PSD Nicolae Bădălău.

Olguța Vasilescu va rămâne în continuare la Ministerul Muncii, iar Tudorel Toader nu va pleca din fruntea Ministerului Justiției.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declara, vineri, că nu ştie dacă va fi remaniat sau nu, însă a subliniat că nu este „bătut în cuie” în această demnitate şi că, dacă Guvernul va desemna un alt ministru, el îi va preda mandatul şi se va retrage.

Până la transmiterea acestei știri nimic nu este fixat, negocierile vizând remanierea derulându-se în continuare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.