Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea pune antifrauda pe anumite firme: Unde a găsit MAFIE

Liviu Dragnea minge

Acţiunile antifraudă ar trebui să se concentreze pe probleme mari ale sistemului, una dintre acestea fiind mafia importurilor de legume şi fructe, a afirmat luni, la Cilieni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Acesta a vizitat mai multe solarii cu roşii timpurii din comuna Cilieni, unde producătorii s-au înscris în număr mare în programul de sprijin pentru tomate cultivate în spaţii protejate, scrie agerpres.ro.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

După ce a vizitat două solarii cu roşii, a discutat cu legumicultorii şi a aflat că aceştia nu primesc facturi pentru produsele pe care le livrează intermediarilor din comerţul cu legume, Dragnea a susţinut că trebuie rezolvată problema "mafiei importurilor de fructe şi legume" şi să fie distruse "reţelele mafiote" din cauza cărora producătorii nu au loc în pieţe.

"Roşiile ajung în piaţă, dar nu ajung direct. Şi trebuie să recunoaştem, n-a fost timp ca într-o lună, două, trei, să se poată rezolva să se distrugă aceste reţele mafiote. Că sunt reţele mafiote, cu bani mulţi investiţi, cu protecţie din partea unor membri ai unor instituţii, nu ştim, dar nu se putea fără protecţie, şi este şi o reţea românească. Merg oameni cu roşia şi nu au loc în pieţe şi se joacă cu ei. Ţi-o iau, dar nu-ţi dau factură. (...) Deocamdată statul nu este pregătit să dea această bătălie, dar până la sfârşitul anului sau până la toamnă, da", a declarat Liviu Dragnea.

Citește și: NU trebuie să lași bacșiș la Taxi/ LEGE

Liderul social-democraţilor a opinat că în ultima perioadă acţiunile antifraudă s-au concentrat pe "amenzi pentru tot felul de nimicuri".

"Poate Antifrauda se concentrează pe marile probleme care sunt acum cu comerţul, pentru că am înţeles că în ultimele zile au început să meargă să dea tot felul de amenzi pentru nimicuri, la firme mici, (...) amenzi foarte mari că lipsea un bon sau..., nu asta este marea problemă a sistemului. Să-i văd că au curaj, minte şi capacitate să rezolve aceste probleme care sunt generate de mafia importurilor de fructe şi legume în România. Sunt producători de legume, producători de fructe care sunt aproape distruşi", a adăugat Dragnea.

Citește și: VESTE TERIBILĂ pentru Florin Piersic Jr.: DOLIU URIAȘ în teatrul românesc

El a îndemnat la consumul de legume româneşti pentru că în afară de gustul deosebit, înseamnă şi susţinerea dezvoltării producătorilor români.

Fermierii prezenţi la Cilieni au susţinut că nu pot obţine facturi pentru întreaga cantitate de tomate vândute şi au solicitat găsirea unor soluţii astfel încât să poată primi sprijinul aşteptat pentru roşiile cultivate în solarii.

Citește și: Ilie Năstase e iar în centrul unui SCANDAL: Totul după ce a premiat-o pe Simona Halep, la turneul lui Ion Țiriac, de la Madrid

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, de asemenea prezent luni la Cilieni, a afirmat că depunerea documentelor pentru obţinerea sprijinului pentru tomate se va prelungi după 15 iunie.

Dragnea şi Daea au ţinut să promoveze consumul de roşii româneşti, subliniind că acestea sunt "bune, curate şi gustoase".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.