Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea reacţionează rapid la ameninţările lui Kelemen Hunor: Ministrul Educaţiei, convocat la discuţii

stiripesurse.ro
birou dragnea cabinet

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a ajuns joi, la ora 10.30, în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor. La discuţie participă şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, Daniel Suciu, liderul grupul PSD din Camera Deputaţilor, Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă.

Întâlnirea vine în contextul în care președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la Parlament, că protocolul de colaborare parlamentară cu PSD este în vigoare dar formațiunea maghiară nu deschide „niciu subiect” până când Guvernul nu ”rezolvă” problema ordonanței simple privind predarea limbii române.

CITEȘTE ȘI: Cinci trucuri pentru o casă mai primitoare. Ce schimbări trebuie să faci

„Nu e vorba de reînoire, noi am semnat pentru patru ani și dacă nu întrerupe cineva e în vigoare. Noi facem o analiză în fiecare sesiune. În acest moment, eu am spus că până nu se rezolvă problema aceea din ordonanța simplă din august, acel articol privind predarea limbii și literaturii române în școala generală în clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect”, a spus Kelemen Hunor, la Parlament, întrebat dacă mai există protocol PSD-UDMR.

El a precizat că speră într-o rezolvare a problemei în această săptămână.

„Sper că în această săptămână se va rezolva și atunci, sigur, putem lua prioritățile legislative și ale lor și ale noastre, le putem discuta. Până atunci, nu. Nu există acest subiet până când nu se va rezolva acea problemă”, a menționat președintele UDMR.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pe 22 septembrie că ministrul Educației nu a spus coaliției despre ordonanța simplă privind predarea limbii române în școlile cu predare în limba minorităților. Acesta a adăugat că are asigurări de la Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu că problema va fi rezolvată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.