Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Liviu Dragnea se pregătește să devină președintele PSD"

revista presei

Evenimentul Zilei:

Nu este deloc surprinzător că pesediștii au ales să se solidarizeze cu Dragnea, condamnat la 1 an cu suspendare în Dosarul „Referendumul”. Comitetul Executiv a fost convocat pentru mâine doar pentru ca baronii PSD să aibă ocazia să vină la București, pentru a-și declara sprijinul față de mentorul și protectorul lor.În momentul de față, Liviu Dragnea este, în opinia multor membri PSD, un lider mult mai potrivit să conducă o rebeliune împotriva procurorilor. Victor Ponta este premier și nu-și poate asuma fățiș o astfel de misiune. Liviu Dragnea se pregătește să devină președintele PSD și pentru că reprezintă speranța baronilor că procurorii vor fi puși cu botul pe labe. Mai devreme sau mai târziu. Cum să abandoneze baronii PSD speranța că vor scăpa de cătușe, că vor putea fura în voie fără să-i deranjeze DNA? Pesediștii au pornit deja un război pe viață și pe moarte cu DNA. În Parlament au apărut, ca ciupercile după ploaie, inițiative legislative menite să-i lase pe procurori fără dinți. De săptămâna trecută, de când a fost condamnat, Liviu Dragnea are un motiv în plus să-i mâne în luptă pe corupții care vor să distrugă Justiția. Modificarea în timp util, în Parlament, a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală i-ar putea fi de mare folos, pentru că ar îngreuna condamnarea sa în ultimă instanță. Dragnea n-a scăpat de pușcărie. Ultimul cuvânt îl va avea un complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), condus fie de președintele Livia Stanciu, fie de vicepreședintele Ionuț Matei. Din nefericire pentru liderul PSD, ambii judecători au dovedit foarte puțină toleranță față de actele de corupție.Important de menționat că primul complet de la ÎCCJ nu l-a condamnat pe Liviu Dragnea pentru că i-a îndemnat pe români să iasă la vot. Aceasta este placa pe care o pun liderii PSD, în frunte cu Victor Ponta, pentru a manipula opinia publică. El a fost condamnat pentru o infracțiune de corupție: folosirea influenței pentru obținerea unui beneficiu pentru sine sau pentru partid. Este vorba de celebrul articol 13 din Legea 78/2000, introdus de fostul ministru al Justiției, Valeriu Stoica, care le face viața amară multor politicieni puși pe căpătuială, articol pe care-l voiau eliminat Viorel Hrebenciuc și Dan Șova.

Digi24:

Occidentalii nu vor lăsa Grecia să plece din zona euro, a declarat  jurnalistul Emil Hurezeanu. „Nu cred că șocul despărțirii de Europa este obligatoriu. S-a mai diminuat povestea ruperii europene. Pericolul plecării Greciei din eurozonă este mai mic acum decât în 2009. Și, cu toate acestea, cred că occidentalii nu-i vor lăsa pe greci să plece. Nici nu merită. Merită să stea alături de noi până la capăt. Sau alături de francezi, englezi, că nu sunt egalii noștri”, a declarat Emil Hurezeanu. „Nici măcar ai germanilor. Dacă vezi care au fost pensiile și salariile în Grecia ani de zile, în comparație cu Germania, te întrebi: cine produce tehnologie performantă și muncește de dimineața până seara?”, a adăugat Emil Hurezeanu.

Ziarul Financiar:

SUA este cea mai mare economie a lumii şi are cea mai puternică forţă militară şi de aceea orice politică adoptă liderii ţării are impact asupra stabilităţii economice şi sociale la nivel mondial. Cursa pentru preşedenţia SUA, care se va încheia anul viitor, îi aduce în prim plan pe candidaţii la cea mai influentă funcţie politică din lume. Candidaţii republicani la preşedenţia SUA şi democrata Hillary Clinton, unul din concurenţii favoriţi, au poziţii divergente privitoare la politica externă pe care Statele Unite ar trebui să o urmeze pe viitor. Dezbaterea privitoare la rolul SUA în lume nu este una nouă, de-a lungul istoriei Americii oscilându-se între două extreme, retragerea sau implicare completă. Ceea ce s-a schimbat semnificativ, însă, este fundalul.
Acum, ameninţările la adresa securităţii Statelor Unite vin atât din partea unor actori non-statali, cât şi din partea unor naţiuni ostile. Competiţia la nivel economic şi cea militară cântăresc la fel de mult, iar experienţa intensă a războaielor fără sfârşit din Irak şi Afganistan pune sub semnul întrebării capacitatea Americii de a fi stăpână pe situaţie. În acelaşi timp, nu există o poziţie clară în interiorul celor două partide tradiţionale americane.“Nu este extrem de util să se vorbească de o politică externă democrată şi o politică externă republicană pentru că există politici externe republicane, la plural, şi politici externe democrate, de asemenea la plural”, declară Richard Haass, fost consilier la Departamentul de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.