Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea ”sparge” Banca: E exagerat ca BNR să amenințe parlamentarii cu DNA

BNR1

Digi24:

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că i se pare exagerat ca o instituție precum Banca Națională a României să amenințe parlamentari pentru votul la o lege, făcând referire la legea dării în plată.'Mie mi se pare exagerat ca o instituție cum e Banca Națională să amenințe parlamentari, indiferent despre care parlamentari e vorba, cu penalul pentru votul la o lege. (...) Punctul meu de vedere este foarte clar: nu cred că este bine și nu sunt de acord cu acest tip de afirmații despre parlamentari. Pentru că asta înseamnă că încerci să intimidezi parlamentarul să voteze sau nu o anumită lege, să-i fie frică să mai voteze o lege, pentru că poate fi acuzat. El a gândit că acea măsură este oportună, așa a gândit el, că de aia a fost trimis în Parlament. Poate a gândit bine, poate a gândit prost, dar asta nu este infracțiune', a spus Liviu Dragnea, care a punctat că reprezentanții unor instituții trebuie să fie mai rezervați. Șeful Direcției Supraveghere din Banca Națională a României, Nicolae Cinteză, a declarat, într-un articol publicat în presă, că legea privind darea în plată nu răspunde unei probleme sociale, ci îi avantajează pe cei care au cumpărat imobile înainte de criză, în scop speculativ, și poate genera falimentul unei bănci. El a adăugat că este mai convins decât oricând că DNA ar trebui să analizeze condițiile în care s-a inițiat legea.

RFI:

Atentatele de pe 13 noiembrie comise la Paris au provocat o undă de şoc planetară, dar au suscitat şi un sentiment de simpatie şi de solidaritate faţă de francezi în general şi faţă de parizieni în special. O altă undă de şoc, limitată mai mult la Europa, a fost şi scorul fără precedent obţinut de extrema dreapă franceză la primul tur al alegerilor regionale. Imaginea Franţei, însă, cel puţin în Europa, are de suferit în acest context.  Unele articole apărute în presa străină pun în lumină într-un mod evident acest sentiment de uluire şi neplăcută surpriză faţă de evoluţia peisajului politic francez. Cotidianul britanic "The Independent" nu a ezitat, de exemplu, să-şi deschidă ediţia de marţi 8 decembrie cu un titlu extrem de neliniştitor: "Fascismul cîştigă teren în Franţa" ("France’s fascist uprising")... Faptul că extrema dreaptă este pe cale de a deveni primul partid al Franţei provoacă nelinişte şi consternare în cadrul Uniunii europene. După cum arată cotidianul Le Figaro, cei mai neliniştiţi sunt germanii, italienii şi britanicii. "Fiecare triumf al extremei drepte întinează imaginea Franţei" scrie corespondentul cotidianului Le Figaro la Bruxelles. Mulţi eurodeputaţi francezi sunt şi ei neliniştiţi întrucît Franţa nu mai dă impresia stabilităţii şi nici a capacităţii de a se adapta la lumea modernă.Cum Franţa şi-a sumat un rol special în Europa, împreună cu Germania, de motor al construcţiei europene, devine neliniştitor şi faptul că pe teritoriul Hexagonului cîştigă teren o viziune de viitor anti-europeană. Euroscepticismul este deja puternic prezent în Marea Britanie, precum şi în ţări precum Olanda, Danemarca, Polonia, Ungaria, Finlanda sau Republica cehă. Dar cînd vine vorba de Franţa lumea se aşteaptă la cu totul altceva. Pînă acum Franţa a avut această imagine de forţă mobilizatoare, de furnizoare de idealuri şi de vise, chiar de utopii…

Ziarul Financiar:

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, lansează zboruri din Bucureşti către Atena, ce vor fi operate cu o frecvenţă zilnică începând cu sfârşitul lunii martie.  Această nouă rută face parte din planul de extindere a orarului de vară 2016 pentru Bucureşti al companiei aeriene. Cu 9 rute în total, incluzând şi cele 4 noi rute către Bologna, Milano Bergamo, Milano Malpensa şi Roma Ciampino, Ryanair va transporta 1,2 milioane de clienţi pe an din şi spre Bucureşti. „Pentru a sărbători lansarea noii noastre rute din Bucureşti către Atena, Ryanair scoate la vânzare rezervarea locurilor la preţul promoţional de 29.99 de euro pentru călătorii în aprilieşi mai. Acestea pot fi rezervate până la miezul nopţii, joi, 10 Decembrie”, a declarat Denis Barabas, Sales and Marketing  Executive Romania & CEE pentru Ryanair.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.