Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea spune că israelienii s-au simțit jigniți de cuvintele lui Klaus Iohannis: 'Nu poți să jignești în asemenea hal! E o doză de antisemitism'

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea conflict

Liviu Dragnea spune că israelienii s-au simțit jigniți de cuvintele președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a spus ”cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii”. ”Nu poți să jignești în asemenea hal!”, a reacționat Dragnea, vorbind la Antena 3 și despre o doză de antisemitism din partea lui Iohannis.

”Aş vrea să am totuşi unul-două comentarii în legătură cu afirmaţiile domnului preşedinte Iohannis. Ele sunt considerate, şi nu numai de mine, cu o anumită doză de antisemitism. De asemenea, nu poţi să jigneşti în asemenea hal. Bun, m-a jignit pe mine, a jignit-o pe doamna prim-ministru, dar nu poţi să jigneşti nişte oficiali din alt stat pe care îi acuzi că fac înţelegeri secrete cu nişte oficiali din România. Aşa ceva este inacceptabil!

Citește și: O nouă lovitură pentru românii cu credite în lei: Ratele EXPLODEAZĂ – Teodorovici anunță măsuri

De asemenea, e o lege nescrisă care a tot fost respectată în România, şi Băsescu o respecta şi eu am respectat-o şi am spus-o de multe ori public, de câte ori a fost preşedintele plecat din ţară, chiar dacă eram întrebat, chiar dacă eram într-un anumit conflict, am spus: e plecat din ţară preşedintele, reprezintă România, discută pentru România, sper, şi nu vreau să fie întrebat pe acolo să răspundă la nişte întrebări pe care le-aş fi generat eu sau alt coleg de-al meu sau cineva cu care era într-un conflict. Nu a mai ţinut cont nici de asta.

E o problemă cu un semnal a ceea ce se întâmplă în România. Eu nu am nevoie de acceptul președintelui, când primesc o invitație, să merg în exterior. Am obligaţia să informez Parlamentul şi o voi face, primul-ministru îl poate informa pe preşedinte fără niciun fel de problemă, dar eu pun o întrebare: eu nu ştiu dacă preşedintele României - cu care recunosc că am fost mult prea binevoitor în ultimele luni de zile, tot din dorinţa de a nu crea conflicte - sau nu am auzit că înainte de a merge la vreun Consiliu European sau la alte întâlniri şi-a luat mandat de la Parlament.

itește și: Iubitul Monicăi Gabor își extinde afacerile: Ce a lansat Mr. Pink în România

Că o să spună că nu are nevoie. A avut o discuţie cu şefii celor două camere, a avut vreo discuţie cu primul ministru? Sau după? Pentru că merge şi îşi ia tot felul de angajamente în numele României, pe care trebuie să le pună în practică ori Parlamentul ori Guvernul. Noi nu am zis nimic până acum, nu ne-a informat, dar nu poţi să ieşi să ceri unor oficiali din România să îţi ceară aprobarea să meargă la nişte întâlniri. Mai mult decât atât, domnul preşedinte Iohannis a ştiut că doamna prim-ministru merge în Israel, nu a aflat din presă. A început să spună multe neadevăruri. A ştiu de la doamna prim-ministru. Mie mi-a spus doamna prim-ministru astăzi că l-a informat pe preşedintele României că merge în Israel.

Citește și: Proiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

Nu poţi să dai pe surse că ai convocat-o (pe premierul Viorica Dăncilă - n.r.) la Cotroceni, vineri. Cum adică ai convocat-o? A inventat, de exemplu, un conflict între Guvern şi Banca Naţională, care nu există, ca să apărem noi cu preşedintele ca mediator. Aşa ceva nu poate fi acceptat şi nu o acceptăm nici noi, ca partid, şi nici doamna prim-ministru. Eu am spus şi la întâlnirea pe care am avut-o, pe care a făcut-o publică preşedintele, după instalarea doamnei prim-ministru, despre care am vorbit şi noi, am convenit - şi am sperat că se întâmplă - că relaţia va fi una de respect reciproc, de bună-credinţă, de colaborare, de informare reciprocă în toate problemele, mai ales în ceea ce priveşte cele de politică externă. Or, aşa ceva nu s-a întâmplat.

Nu putem să continuăm aşa, să vedem că nu se întâmplă nimic şi toţi să fim nişte pioni pe o strategie de campanie electorală a preşedintelui României.

Citește și: Imagini FABULOASE: Simona Halep a uimit pe toată lumea – aşa nu ai mai văzut-o niciodată

Nu vreau să avem conflicte pe această temă. Nu e o temă internă, ci globală. România are șansă să joace un rol important în acest moment istoric sau se poate ascunde în spatele unora sau altora. Ideea de a sta într-un șir, grămadă din asta, ca să vedem ce zic unii și alții, nu ne-a ajutat în ultimii ani. Trebuie să vedem ce e mai bine pentru România, avantaje și eventualele riscuri.”, a declarat, la Antena 3, Liviu Dragnea.

Citește și: Rareș Bogdan, atac furibund la adresa PSD: “Nenorociții ăştia din PSD…” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.