Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea tună și fulgeră după ce Iohannis l-a convocat pe Meleșcanu la Cotroceni: Nu președintele conduce Guvernul

Inquam Photos/Octav Ganea
Liviu Dragnea PSD

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu este chemat la Palatul Cotroceni, marţi, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru a-i da explicaţii după ce România, alături de Ungaria şi Cehia, a blocat o iniţiativă a Uniunii Europene lansată de Franţa şi de alte state membre UE, care critica relocarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. Şeful statului spunea că Guvernul nu s-a consultat cu el când a acţionat pentru blocarea declaraţiei UE. Liderul PSD Liviu Dragnea a reacționat luni, după ședința BNP, spunând că Viorica Dăncilă va decide dacă Meleșcanu se va prezenta la Cotroceni, precizând că președintele nu poate conduce Guvernul.

„În ceea ce privește convocarea la ordin a ministrului de Externe este o decizie pe care o va lua dna prim ministru, după o discuție cu dl Meleșcanu, dar aici vreau să spun două lucruri. La singura întâlnire pe care am avut-o la Cotroceni, s-a convenit că președintele nu convoacă și nu cere miniștrilor să vină la Cotroceni. (...) Acest lucru nu s-a respectat niciodată. Va decide dna prim ministru ce se întâmplă, pentru că nu președintele conduce Guvernul”, a spus Dragnea, după ședinșa BPN.

Liviu Dragnea, acuzaţii grave la adresa jurnalistului Dan Tăpălagă: 'Zilele trecute oferea bani pentru informaţii despre fiul meu' (VIDEO)

Și premierul Viorica Dăncilă a spus, referitor la convocarea lui Teodor Meleșcanu la Cotroceni, că președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să o sune mai întâi pe ea.

„Dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbească cu primul ministru, aşa este normal. Dânsul (n.r. Klaus Iohannis) hotărăşte dacă trebuie să sune sau nu. Într-un guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu primul ministru, aceasta este regula şi această regulă trebuie respectată de toată lumea, cum şi eu respect toate regulile care ţin de preşedinte. Este opinia dumnealui dacă vrea să meargă ministrul acolo, trebuie să sune.Preşedintele trebuie să sune dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, suntem totuşi un guvern, există anumite reguli care trebuiesc respectate de toată lumea. Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru, şi bineînţeles dacă îşi va da acordul primul ministru va merge”, a declarat Viorica Dăncilă, jurnaliştii atrâgăndu-i atenţia că ea este premierul şi nu ar trebui să vorbească la persoana a treia despre prim-ministru.

Dăncilă a mai spus că nu îşi poate da acordul pentru ceva ce nu ştie şi despre care nu a fost întrebată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.