Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pleșoianu, după ultimele declarații ale lui Tăriceanu: Sunt pur și simplu șocat! Jur!

Inquam Photos / Octav Ganea
plesoianu

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, se arată ”șocat” de ultimele declarații ale lui Călin Popescu Tăriceanu, cel care spunea că este nevoie de un acord politic major pentru a se realiza schimbări de esență în sistemul de justiție. Pleșoianu susține că în aceste condiții, schimbările reale din justiție nu vor surveni niciodată pentru că USR, PNL și Iohannis nu vor colabora niciodată cu PSD-ALDE.

Citește și: Mihai Tudose replică DEVASTATOARE pentru Carmen Dan: 'Nu intra în dialog cu prostul, că se dezgheață și te inundă'

Pe domnul Tăriceanu l-am apreciat și criticat în acești ultimi doi ani. Însă azi este pentru prima dată când pur și simplu mă sperie! Și o spun ca cetățean, nu ca politician. Mă sperie pentru că realizez din ce declară că este complet rupt de realitate. Un lucru înspăimântător, cel puțin pentru mine!

Domnul Tăriceanu spune că abuzurile DNA nu au încetat și că - atenție! - "pentru a putea face modificări cu adevărat de esență în justiția din România, trebuie să ajungem la un consens politic major". ...Dumnezeule mare! "Consens politic major"? Cu cine? Cu USR și cu PNL-ul lui Iohannis!? Cum să ajungi la "consens politic major" cu aceste formațiuni ale Noii Securități? Dar nu e oare suficient că PSD și ALDE au de doi ani și patru luni MAJORITATEA în Parlamentul României!? Domnul Tăriceanu tocmai ne-a spus că vom rezolva cu adevărat problemele Justiției românești doar când vom avea "consens politic major"!? Adică... niciodată!??

Păi nu tocmai acesta este sensul alegerilor parlamentare? ...Să dea o majoritate care să legifereze în acord cu voința alegătorilor care au dat prin VOTUL lor acea majoritate!??

...Ca să nu mai adaug că e complet ILOGIC! O frază mai târziu, domnul Tăriceanu spune că Iohannis a preluat Sistemul de la Băsescu. Păi și PNL al cui e, nu al lui Iohannis!?? Și atunci la ce "consens politic major" am putea spera?!?

Sunt pur și simplu șocat! Jur!

...Cât despre așteptările domnului Tăriceanu privind CSM, ce să mai spun? Noi, ca parlamentari aleși, trebuie să punem ordine în Justiție prin LEGE! Dacă LEGEA e cu adevărat bună, abuzurile vor dispărea pentru că vor fi PEDEPSITE DRASTIC! E ATÂT de simplu... Trebuie doar DETERMINARE și ANCORARE ÎN REALITATE, nu în fantasme!

Tăriceanu, acum câteva minute: "Pentru a putea face modificări cu adevărat de esență în justiția din România, trebuie să ajungem la un consens politic major... Practicile DNA nu au încetat... Acest lucru e foarte grav. CSM-ul ar trebui să pună lucrurile în ordine. Pentru că dacă o facem noi, imediat se vorbește despre influența politicului în justiție... Acest consens politic major înseamnă retragerea influenței politice din justiție, care a început acum aproape 15 ani și care a fost preluată de la fostul Președinte de actualul Președinte...", scrie Liviu Pleșoianu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.