Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pleșoianu adoptă alt discurs în plină criză: 'E vremea să RE-UMANIZĂM învățământul'

liviu plesoianu

E vremea să re-umanizăm învățământul, susține deputatul PSD Liviu Pleșoianu pe Facebook, care atrage atenția că tragedia societății omenești actuale este aceea că nu mai este omenească, iar dezbaterile privind reforma învățământului nu au legătura cu o reformă reală.

„Începe școala? ...Să înceapă OMUL! Tragedia societății omenești actuale este aceea că nu mai este... omenească. (...) Dacă vrem să facem mai mult decât să dezbatem steril sau să reformăm ineficient, e vremea să RE-UMANIZĂM învățământul. Doar așa ne putem asigura un viitor mai bun. Degeaba creăm pe bandă rulantă mega-specialiști, dacă acestora nu le stimulăm, în anii de școală, și UMANITATEA! Să nu scăpăm din vedere că până și CREATIVITATEA – despre care se face foarte multă vorbire (e un subiect la modă, fără doar și poate!) – nu e o calitate în sine. Nedublată de UMANITATE, creativitatea poate fi folosită (și ESTE folosită la scară largă!) în sens negativ. În fond, și crearea bombei atomice e tot rezultatul unui proces... creativ.

Discuțiile continuă la Cotroceni! Klaus Iohannis, față în față cu Orban și unii miniștri

Învățământul trebuie reformat din temelii. Însă nimic din ce dezbatem în prezent nu are legătură cu o reformă reală, una menită să transforme învățământul într-un proces care vede în elev în primul rând omul-elev, iar abia apoi produsul-elev, ori resursa-elev. De zeci de ani, singurele discuții care se poartă fac referire la „eficiență". Se urmărește, în cel mai fericit caz, obținerea de „produse" cerute pe piață. ...Numai că, ce să vezi, tânărul acela e mult mai mult decât un... „produs". Cum, oare, ne putem aștepta ca cei care vin după noi să poată schimba lumea în bine în condițiile în care, cu fiecare deceniu care trece, toate acele lucruri care ne fac cu adevărat oameni dispar din procesul educațional!?”, a scris, miercuri, Liviu Pleșoianu pe Facebook.

„Dacă, timp de aproape două decenii, omul tânăr nu e încurajat și sprijinit în NICIUN fel să se dezvolte armonios, atunci cum ar putea acel om să contribuie la un viitor mai bun al său, al nostru, al speciei omenești în genere? Ne mirăm că planeta asta stă pe un butoi cu pulbere, dar nu ne punem absolut deloc problema că tocmai lipsa oricărui interes pentru o dezvoltare armonioasă a ființei omenești ne aduce în această situație”, a adăugat Liviu Pleșoianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.