Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pleşoianu, o nouă mutare în războiul cu Kovesi. Ce demers a întreprins deputatul

Inquam Photos / Octav Ganea
Plesoianu DNA

Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu,  face o nouă mutare în războiul cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Pleşoianu a anunţat pe pagina sa de Facebook că i-a trimis ministrului de Justiţie o sesizare în care solicită revocarea din funcţia de procuror şef DNA a lui Kovesi.

"Ca ministru al Justiției, vă revine îndatorirea de a veghea atât la respectarea independenței justiției, cât și la buna conduită și justa conducere a instituțiilor din aria dumneavoastră de lucru, instituții care trebuie să garanteze prin activitatea lor vigoarea statului de drept. Vă atrag atenția, în acest sens, asupra faptului că Procurorul-șef DNA, doamna Laura Codruța Kovesi, afectează GRAV prin comportamentul său atât imaginea instituției pe care o conduce, cât și imaginea justiției românești în ansamblul său.", se arată în sesizarea trimisă de deputatul social-democrat.

În contextul presupusei prezenţe a Laurei Codruţa Kovesi acasă la Gabriel Oprea, Pleşoianu face referire şi la o declaraţie mai veche de-a şefei DNA, în care aceasta afirma că în timpul liber nu participă la întâlniri cu politicieni.

"(...) Rezultă chiar din declarația fermă a doamnei Kovesi că prezența domniei sale „în timpul liber”, în cadrul unui „eveniment privat”, acasă la omul politic Gabriel Oprea ar fi un lucru foarte grav, „o incompatibilitate cu statutul de magistrat”. Astfel, în cadrele acestei ipoteze de lucru, se impune în mod evident solicitarea REVOCĂRII din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi.", mai spune deputatul.

Citeşte şi: Procurorii DNA Ploieşti, sub LUPA Inspecţiei Judiciare. Ce vizează verificările .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.