Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lloyd Austin anunță că tancurile Abrams ajung în Ucraina la toamnă: Germania găzduiește pregătirea soldaților

AP
lloyd austin

Tancurile americane Abrams, necesare pentru antrenarea forțelor ucrainene, au ajuns în Germania cu puțin înainte de termen, potrivit Sky News. Tancurile sunt transportate la baza militară Grafenwoehr, unde instruirea va începe peste două, trei săptămâni, au declarat oficialii americani.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat subcomisiei pentru apărare a Senatului că SUA au mutat „un număr de tancuri”, astfel încât ucrainenii să poată începe să se antreneze pe ele.

Până la finalizarea antrenamentelor, care ar urma să dureze aproximativ 10 săptămâni, tancurile Abrams construite pentru forțele ucrainene vor fi pregătite, a precizat Austin. Afirmațiile au fost făcute la o audiere la Senat, potrivit Voice of America. „Facem tot posibilul pentru a accelera livrarea acestor tancuri. Conform previziunilor noastre, acest lucru se va întâmpla la începutul toamnei”, a declarat Austin.

Este vorba despre 31 de tancuri M1A1 Abrams care au ajuns în Germania înainte de termenul stabilit luna trecută de liderii militari. Tancurile pe care SUA le construiește pentru Ucraina vor fi livrate până la începutul toamnei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.