Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lloyd Austin, ieșire furtunoasă: Atacurile asupra civililor din Ucraina 'dezvăluie maliţiozitatea războiului ales de Putin'

politico.eu
Lloyd Austin

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că recentele atacuri ale Rusiei asupra civililor şi infrastructurii civile din Ucraina ”dezvăluie maliţiozitatea războiului ales de Putin”, relatează CNN, potrivit News.ro.

Lloyd Austin, care a găzduit miercuri o întâlnire a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei la Bruxelles, a declarat că ”hotărârea” aliaţilor şi partenerilor de a ajuta Ucraina s-a consolidat de la recentul val de atacuri ruseşti care au vizat civilii în această săptămână.

În cadrul reuniunii, la care au participat peste 50 de ţări, s-a discutat despre cum să sprijine în continuare Ucraina în lupta împotriva invaziei în curs a ţării lansate de Rusia.

”Această hotărâre a fost sporită doar de cruzimea deliberată a noului tir al Rusiei asupra oraşelor din Ucraina. Acele atacuri asupra ţintelor fără scop militar dezvăluie din nou maliţiozitatea războiului ales de Putin, dar atrocităţile Rusiei au unit şi mai mult naţiunile caracterizate de bunăvoinţă care sunt alături de Ucraina”, a afirmat Austin.

El a numit atacurile recente o ”previzualizare sumbră” a unui viitor în care ”apetitul autocraţilor agresivi depăşeşte drepturile statelor paşnice”.

”Cu toţii am fi mai puţin în siguranţă într-o lume în care marile puteri îşi pot ataca vecinii paşnici şi îşi pot călca graniţele cu forţa”, a adăugat oficialul american.

Austin a spus că SUA şi aliaţii vor ”continua” să trimită capacităţi de apărare Kievului, precum sistemele HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), care au ajutat Ucraina în contraofensiva purtată împotriva Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.