Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Loc de muncă, permis de conducere şi o preoteasă înţelegătoare, criterii pentru clerici în diaspora: Mitropolitul Iosif

www.a1.ro
Patriarh Catedrala Neamului machetă
Provocările cu care se confruntă clericii români în afara graniţelor şi specificul misiunii în diaspora au fost evidenţiate de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale într-un interviu acordat postului de Radio Trinitas.
„Să ai permis de conducere, să fii foarte mobil, să ai o preoteasă înţelegătoare” sunt câteva dintre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un preot în diaspora, a spus Înaltpreasfinţia Sa evidenţiind greutatea misiunii în afara graniţelor ţării.
Ierarhul a explicat că majoritatea preoţilor sunt obligaţi să aibă un loc de muncă, deoarece nu îşi pot întreţine familiile numai din slujire. Iar preoteasa, a adăugat mitropolitul, are un rol extraordinar în misiunea clericului.
De ce? Pentru că „de la lucru mergi direct să sfinţeşti o casă, că seara ajungi târziu, că sâmbăta şi duminica nu poţi niciodată să ieşi cu familia pentru că ajungi primul în biserică şi pleci ultimul, pe la 16:00-17:00”.
Iar toate aceste sacrificii nu se pot realiza fără o preoteasă dedicată misiunii ecleziale.
Permisul de conducere este necesar pentru vizitele pastorale pe care trebuie să le efectueze în comunitate, deoarece distanţele sunt considerabile. „Vă spun că unii au credincioşi pe care trebuie să meargă să-i vadă la 100 km distanţă”.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.