Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Localitățile din România care au pierdut peste 70 la sută din populație între 1992-2022 / Topul locurilor rămase pustii

Brasov.net
localitati pustii sat

Sunt circa 10 localități din România care au pierdut cel puțin 70% din populație. Peste 30 de localități în care locuiesc cu 60-70% mai puțini oameni, iar în total, în peste 3.200 de așezări populația s-a împuținat, relatează Hotnews.

Vezi TOPUL - AICI VARIANTA pdf)

content-image

Scurte precizări:

-Comuna Malnaș din Covasna apare ca pierzând aproape 80% din locuitori în ultimii 30 de ani. Cifrele sunt înșelătoare, întrucât în 2004 din comună s-au desprins satele Bixad și Micfalău, care au devenit reședințele comunelor nou formate Bixad, respectiv Micfalău. Malnaș (în traducere "Zmeuriș") este acum formată din satele Malnaș (reședința), Malnaș-Băi și Valea Zălanului. E cunoscută pentru băile sale, bine prizate de vizitatori.Site-ul Primăriei e aici

-Pe locul al doilea este o localitate aflată la 35 de km de Slatina. Optași-Măgura- comună în județul Olt, Muntenia, România. Pe site-ul Primăriei lor scrie că e formată din 3 cătune, iar activitățile oamenilor din zonă sunt agricultura și creșterea animalelor. Ca în multe alte locuri din România, nu prea ai unde munci ca să faci bani și să îți întemeiezi o familie. Prin urmare nu e de mirare că de la aproape 4000 de locuitori (acum 30 de ani), acolo mai stau 1000 de oameni (1058, dacă e să respectăm cifrele INS)

Primele 100 de localități din topul de mai sus au pierdut echivalentul populației unui județ mai modest ( de circa 300.000 de locuitori).

Scăderea populației României, mai ales în perspectiva deceniilor următoare, ar trebui să le dea coșmaruri celor din Guvern, susțin cei de la Hotnews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.