Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Localul unde 9 copii și un adult au făcut toxiinfecție alimentară a fost închis

closed1

DSVSA Prahova anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă, că, în urma controalelor efectuate după ce nouă copii şi un adult au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, a dispus închiderea unui local din Sinaia.

"În urma suspiciunii unui episod de toxiinfecţie alimentară la un grup 9 de copii (cu vârste cuprinse între 13-15 ani) şi un adult, din grupul de 17 copii şi 2 adulţi, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova au constatat că turiştii beneficiau doar de servicii de cazare într-o pensiune din oraşul Sinaia, masa fiind servită la o unitate de alimentaţie publică aflată într-o locaţie din centrul oraşului. Grupul a fost cazat în data de 07.08.2023 şi a servit prânzul, cina şi micul dejun în data de 08.08.2023, iar simptomele apărând la 2 ore de la servirea acestuia", precizează DSVSA Prahova, potrivit agerpres.

Au fost efectuate controale şi s-au constatat mai multe deficienţe care au dus la închiderea activităţii localului unde copiii şi însoţitorul au mâncat.

"Cu ocazia controlului au fost constatate deficienţe privind etichetarea, depozitarea produselor alimentare şi nerespectarea condiţiilor generale de igienă în unitate. Au fost recoltate probe din alimentele consumate de grupul de copii, teste de sanitaţie de pe suprafeţe şi de pe tegumentele personalului responsabil de prepararea mesei, probe care au fost trimise la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova în vederea determinărilor de laborator. Pentru neregulile constatate, inspectorii DSVSA Prahova au dispus închiderea activităţii unităţii, aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.000 lei şi au confiscat şi denaturat produse alimentare neconforme în cantitate de 21 kg.", mai anunţă DSVSA Prahova.

În cursul zilei de miercuri, din totalul de 9 copii prezentaţi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Orăşenesc Sinaia trei copii mai sunt internaţi, urmând să fie externaţi în cursul zilei de joi, starea de sănătate a acestora fiind stabilă.

"Ancheta este în desfăşurare, inspectorii DSVSA Prahova fiind în permanentă legătura cu factorii responsabili din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în vederea stabilirii cauzelor care au declanşat incidentul alimentar", se mai arată în comunicatul DSVSA Prahova.

Nouă copii şi un adult, aflaţi în vacanţă la Sinaia, au ajuns, marţi, la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului orăşenesc cu simptome comune de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la un local din centrul oraşului. Cei zece pacienţi proveneau dintr-un grup mai numeros din Teleorman. Toţi aveau "simptome comune urmare a consumului de produse alimentare de la un operator de pe raza oraşului", se arată într-un comunicat remis marţi de Spitalul din Sinaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.