Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lockdown total într-un cartier din Wuhan: 1 milion de locuitori sunt blocați; măsuri drastice luate de China

wuhan
  • Orașul care a impus prima izolare din istorie pune restricții într-o singură zonă.
  • Atenția rămâne îndreptată spre centrul sudic Shenzhen, în timp ce cazurile de Covid-19 se intensifică.

Un cartier de la periferia orașului Wuhan a fost închis, fiind pentru prima dată când orașul chinez care a fost martorul primelor restricții din lume a Covid-19 a impus o astfel de măsură din 2020, subliniind cât de departe este țara de normalitatea post-pandemică.

La mai bine de doi ani de când orașul a fost izolat pentru a limita ceea ce era atunci o pneumonie misterioasă, aproape 1 milion de locuitori din districtul Jiangxia din Wuhan au fost sfătuiți să rămână în casele lor și să nu iasă decât dacă este necesar, transmite Bloomberg. Toate mijloacele de transport în comun au fost oprite, iar locurile de divertisment au fost închise timp de trei zile, după ce marți au fost descoperite patru cazuri asimptomatice în district.

Deși până în prezent restricțiile sunt limitate la un singur district, este posibil ca această măsură să stârnească îngrijorări cu privire la o extindere a restricțiilor. Viața în orașul de 11 milioane de locuitori, care se confruntă cu pandemia, a revenit în mare parte la normal de la închiderea inițială din 2020 - care a creat un precedent pentru modul în care autoritățile chineze vor gestiona focarele de epidemie în alte părți ale țării - cu un mic focar în aprilie și câteva cazuri în ultima lună.

China își menține strategia Covid Zero de închidere, restricții de circulație și teste în masă, în ciuda faptului că aceasta este contestată ca niciodată, mai multe variante contagioase eludând cele mai stricte restricții. Țara a raportat 604 cazuri locale pentru ziua de marți, în scădere de la 868 cu o zi înainte.

Atenția se îndreaptă, de asemenea, către centrul de producție din sudul țării, Shenzhen, care a raportat 4 cazuri noi, ceea ce a dus numărul de cazuri din 19 iulie la peste 150. Focarul a determinat un ordin pentru unele dintre cele mai mari companii din China să opereze într-un sistem de "circuit închis" timp de șapte zile, ceea ce a ridicat îngrijorări cu privire la perturbarea lanțului de aprovizionare global.

Guvernul orașului a cerut celor mai mari 100 de companii, inclusiv producătorului de iPhone Foxconn și producătorului de petrol Cnooc Ltd., să limiteze operațiunile. De asemenea, autoritățile au cerut companiilor să reducă interacțiunea inutilă între personalul care nu lucrează în fabrică și etajele fabricilor pentru a reduce infecția.

Oficialii din Shenzhen au declarat marți că epidemia este sub control, majoritatea cazurilor fiind descoperite devreme și izolate cu promptitudine, deși se așteaptă în continuare să găsească noi infecții. Focarul este legat de cazurile transfrontaliere, a declarat oficialul comisiei de sănătate Lin Hancheng, fără a oferi mai multe detalii.

Săptămâna trecută, poliția din Shenzhen a declarat că a arestat 82 de persoane, dintre care 19 erau șoferi care livrau provizii între Shenzhen și Hong Kong, pentru contrabandă de bunuri și încălcarea legilor de prevenire a epidemiilor în ultimele luni. Autoritățile au declarat că vor aplica cu strictețe sistemul de circuit închis pentru șoferi, care nu ar trebui să aibă contact cu comunitatea exterioară în timp ce lucrează.

În altă parte, Shanghai a raportat 16 cazuri locale, inclusiv unul găsit în afara carantinei. Centrul financiar efectuează două runde de teste în masă obligatorii în nouă dintre cele 16 districte ale sale în această săptămână, pentru a reduce riscurile de epidemie.

Pentru a limita situația virusului în districtul Baoshan din oraș, care a descoperit cazuri în rândul lucrătorilor din domeniul logisticii, asociațiile locale de transport au propus ca depozitele să funcționeze într-un sistem cu circuit închis. Operațiunile la 17 depozite de oțel au fost oprite timp de trei zile începând de marți, iar transportul unor deșeuri de oțel a fost, de asemenea, întrerupt, potrivit unui studiu al cercetătorului Mysteel.

Baoshan Iron & Steel Co, unitatea listată la bursă a celui mai mare producător de oțel din lume, nu a răspuns imediat la o solicitare a Bloomberg News privind operațiunile sale de depozitare.

Majoritatea cazurilor din China se concentrează în punctele fierbinți din regiunea Guangxi din sud, care a înregistrat marți 269 de cazuri, și provincia nord-vestică Gansu, care a avut 234 de noi infecții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.