Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locuitorii din şase localităţi constănțene au rămas fără energie electrică din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

www.magnanews.ro
energie electrică

Locuitorii de pe mai multe străzi din şase localităţi din judeţul Constanţa au rămas, vineri, fără energie electrică din cauza avariilor apărute în urma condiţiilor meteorologice nefavorabile, judeţul fiind sub atenţionare de cod galben, iar pe o stradă din municipiul reşedinţă vântul puternic a doborât un copac.

Potrivit Prefecturii Constanţa, Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei este activat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Joe Biden trage semnalul ce alarmă: China depășește SUA. Ne vor mânca prânzul

"Toate UAT-urile au fost prealertate, se culeg date din teritoriu. Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei va fi completat cu specialişti cu atribuţii pe tipul de risc respectiv, doar dacă va intra în vigoare cod portocaliu. (...) În ceea ce priveşte furnizarea energiei electrice, au fost semnalate probleme pe anumite străzi din Amzacea, Topraisar, Remus Opreanu, Năvodari, Agigea şi Constanţa. Cazurile sunt izolate şi nu înseamnă că localităţile menţionate au rămas total fără curent. Este vorba de puţin peste 15 străzi din tot judeţul de unde au venit reclamaţii", a informat Prefectura Constanţa.

Aproximativ 800 tone de sare şi o tonă de clorură de calciu au fost răspândite pe şosele de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa.

"În cursul nopţii, echipele DRDP Constanţa au patrulat şi acţionat cu 157 autoutilaje şi s-au răspândit 792 tone sare şi o tonă de clorură de calciu pe sectoarele de drumuri naţionale şi tronsoanele de autostrăzi din administrare", a transmis DRDP.

Conform Primăriei Constanţa, utilajele de deszăpezire intervin pe străzile din oraş.

"Imediat ce a început să ningă, sărăriţele au început să împrăştie material antiderapant pe poduri şi pe străzi şi bulevarde, iar autospecialele cu lamă intervin acolo unde s-a depus deja strat de zăpadă. (...) Încă de la primele ore ale dimineţii, angajaţii societăţii de salubritate degajează zăpada din staţiile de autobuz, pasaje, scările de acces către acestea şi pe cele de la unităţile medicale, iar frezele de mici dimensiuni şi ATV-urile cu sărăriţă sunt pregătite şi ele să intervină atunci când situaţia o va impune. Din cauza vântului puternic, un copac a fost doborât pe strada Dionisie cel Mic. Echipele de ţapinari vor interveni pentru tăierea şi ridicarea acestuia", se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.