Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locuitorii din zonele de coastă din Louisiana şi Cuba, evacuaţi din calea uraganelor Marco şi Laura

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Locuitorii din zonele de coastă din Louisiana şi Cuba sunt evacuaţi duminică, în timp ce drumurile s-au transformat în râuri în capitala haitiană, regiunea Caraibelor şi coasta Golfului Mexic fiind ameninţate de două uragane gemene, Mrco şşi Laura, transmite Reuters , citate de news.ro.

Furtuna tropicală Marco, care, potrivit prognozelor, va lovi luni litoralul Louisianei cu forţă de uragan, va fi urmată de furtuna Laura, aflată acum deasupra Republicii Dominicană, urmând să traverseze Hispaniola şi Cuba şi să ajungă la intensitate de uragan înainte de a lovi, joi, zona de coastă a Golfului.

În Port-au-Prince, Haiti, videoclipurile de pe reţelele de socializare arată oamenii mergând prin apă până la brâu, în unele dintre cele mai grave inundaţii pe care capitala le-a văzut în ultimii ani. Haiti este deosebit de vulnerabilă la ploile intense din cauza infrastructurii distruse şi a defrişărilor, ceea ce creşte probabilitatea alunecărilor de teren.

Citește și: CAB îl LOVEȘTE în plin pe Liviu Dragnea - Încarcerea sa este una perfect legală iar el rămâne în spatele gratiilor

Haiti a fost prima ţară care a raportat un deces din partea furtunii Laura, unde o fetiţă de 10 ani a fost ucisă în momentul în care un copac a căzut peste locuinţa ei din sudul oraşului Ans-a-Pitres.

Cu speranţele risipite că munţii din Hispanola vor slăbi furtuna, Cuba încerca duminică să se pregătească pentru furtuna Laura.

Evacuările erau în curs în partea de est a celei mai mari insule din Caraibe, unde se preconiza că furtuna se va izbi în această seară, aducând inundaţii, înainte de a traversa întreaga insulă luni.

Citește și: Una dintre judecătoarele de care a vrut să scape Dragnea l-a condamnat pe fostul senator Olosz Ghergely - Motivele avocaților pentru eliberarea fostului lider

Uraganele unul după altul care vor sosi pe coasta Statelor Unite în câteva zile ”ar putea duce la o perioadă prelungită de vreme periculoasă”, a avertizat duminică meteorologul Stacy Stewart de la Centrul Naţional pentru Uragane.

Autorităţile din Parohia Lafourche din Louisiana au ordonat duminică evacuarea obligatorie a rezidenţilor din zonele joase.

Garda de coastă a Statelor Unite a ridicat, de asemenea, avertismentul pentru Portul din New Orleans, solicitând navelor să facă planuri de evacuare a unor zone.

Potenţialul de inundaţii şi evacuări a amplificat îngrijorările legate de răspândirea COVID-19.

Universitatea Tulane, cel mai mare angajator privat din New Orleans, a anunţat că îşi va închide centrul de testare luni, din cauza potenţialelor inundaţii şi a întreruperilor de energie şi a solicitat studenţilor să respecte recomandările privind distanţarea socială.

În Grand Isle, în vârful sudic al statului, autorităţile puneau pungi de nisip pentru a-şi consolida protecţia, în timp ce companiile de energie continuau să retragă lucrătorii de pe platformele off-shore şi închideau producţia la exploatările din Golful Mexic al SUA.
Furtuna Laura ar putea să se întărească şi să devină un uragan de categoria 2 sau 3 şi să se deplaseze spre vest, mai aproape de zona Houston-Galveston, aducând ploi itorenţiale miercuri sau joi, a declarat Chris Kerr, meteorolog şi director de prognoze offshore pentru furnizorul de date în domeniul meteorologiei, agriculturii ţi energiei DTN.

Citește și: Dragnea 'SE IA DE GULER' cu procurorul DNA pentru susținerile din sală - A comparat discursul magistratului cu cel al unui ministru 'de tristă amintire'

Producătorii de petrol, inclusiv BP, Chevron şi Royal Dutch Shell, au închis sâmbătă 13% din producţia de petrol din regiune. Regiunea reprezintă 17% din producţia totală de petrol a Statelor Unite şi 5% din producţia de gaze naturale din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.