Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locuitorii dintr-un sat italian au ridicat baricade pentru a împiedica sosirea refugiaţilor

www.dailymail.co.uk
migranti evacuati Paris

Locuitori ai unui mic sat din nordul Italiei au ridicat baricade în timpul nopţii de luni spre marţi pentru a opri un autobuz care urma să aducă un grup de 20 de refugiaţi africani, relatează agenţia EFE. Mass-media italiană a relatat pe larg despre protestul a circa o sută de persoane din satul Gorino (în regiunea Emilia-Romagna), care au amplasat baricade din lemn pe şoseaua care ducea către hostelul unde trebuia să fie cazat grupul de migranţi format din 12 femei, dintre care una însărcinată, şi 8 copii.

Participanţii la protest au împiedicat astfel trecerea autobuzului şi au fost momente de tensiune cu forţele de ordine. Conform presei locale, ei au protestat şi pentru faptul că administratorul hostelului ar fi fost obligat să ţină disponibile cinci camere pentru cazarea migranţilor. După ce autobuzul a stat blocat mai multe ore acolo, prefectul a decis în final ca migranţii să fie găzduiţi într-un alt sat. 'A prevalat păstrarea ordinii publice, nu putem să acuzăm oamenii. Acest fenomen (al migraţiei) îl gestionăm împreună cu simţul răspunderii sau nu îl putem gestiona deloc', a explicat reprezentantul guvernului în provincia Ferrara.

Însă ministrul italian de interne, Angelino Alfano, a criticat acţiunea localnicilor şi consideră că 'ridicarea de baricade împotriva a 12 femei, una fiind însărcinată, nu face onoare ţării'. 'Totul poate fi gestionat mai bine. Putem găsi orice scuză, dar aceasta nu este Italia', a mai spus el. La rândul său, secretarul din Ferrara al partidului naţionalist Liga Nordului, Alan Fabbri, i-a lăudat pe protestatarii pe care îi consideră 'noii eroi ai rezistenţei împotriva dictaturii primirii' migranţilor. Acest incident survine odată cu anunţul oficial care precizează că de la începutul anului au debarcat în Italia 153.450 de migranţi, cu 10% mai mulţi faţă de perioada similară a anului trecut, numai în ultimele 24 de ore în porturile italiene sosind circa 4.000 de migranţi proveniţi din ţări africane, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.