Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locurile tragediilor din istorie, incluse într-un circuit destinat celor care vor să înțeleagă greșelile trecutului

lagar holocaust

Locuri marcate de mari tragedii, ruine ale unor orașe ce au conservat cultura romană și spații decimate de cel de-Al Doilea Război Mondial pot fi vizitate de turiști și de cei care doresc să înțeleagă dimensiunile unor dezastre rămase în istorie, potrivit amateurtraveler.com, potrivit Mediafax.

Epava navei de croazieră Costa Concordia din apropierea Insulei del Giglio, Italia

"Este exact ca pe Titanic", a exclamat un supraviețuitor al tragediei. Cu toate acestea, Costa Concordia a luat mai puține vieți în comparație cu nava Titanic. La bordul navei Costa Concordia se aflau 3.206 pasageri și 1.023 de membri ai echipajului, atunci când aceasta s-a lovit de o stâncă subacvatică, pe 13 ianuarie 2012. Atunci, 32 de persoane și-au pierdut viața. În prezent, epava poate fi privită de la o distanță de aproximativ 182 de metri, localnicii organizând tururi cu barca și povestindu-le turiștilor despre tragedie.

Orașul Prîpeat, Ucraina

Prîpeat se află în partea nordică a Ucrainei și atrage zeci de mii de vizitatori anual. Pe 25 aprilie 1986, în timpul unui test de siguranță efectuat la centrala nucleară de la Cernobîl, a avut loc o explozie ce a eliberat o cantitate mare de material radioactiv în atmosferă. 237 de angajați și pompieri chemați pentru a stinge incendiul au fost puternic radiați, iar 31 dintre ei au murit în primele trei luni. Efectele exploziei de la centrala nucleară din Cernobîl sunt imposibil de cuantificat. În prezent, turiștilor le este permis să viziteze orașul abandonat Prîpeat, care a rămas înghețat în timp și a păstrat întregul decor al perioadei sovietice. Zona care înconjoară centrala este în continuare nelocuibilă pe o rază de 30 de kilometri, dar pe o mică parte din teritoriu a fost permis accesul turiștilor. Agențiile de turism și-au adaptat deja ofertele pentru a le arăta turiștilor punctele centrale, propunându-le și activități suplimentare, precum caiac-canoe în râurile care înconjoară zona de excludere.

Marcel Ciolacu dă cărțile pe față: Sfârșitul PSD a fost adus de decizia lui Liviu Dragnea din 2017

Ruinele orașului Pompeii, Italia

Orașul Pompeii a fost distrus de erupția vulcanului Vezuviu, în anul 79 din era noastră. În anul 1748, situl arheologic a fost descoperit în mod accidental și, în prezent, reprezintă o mare atracție pentru cei pasionați de istorie. În momentul în care a avut loc tragedia, orașul se afla în plină dezvoltare, fiind descoperite două teatre, băi publice și un amfiteatru. Orașul transformat în cenușă a prezervat aspecte importante ale culturii romane, dar, odată expuse, artefactele au început să se deterioreze rapid.

Barăcile Babenhausen, Germania

Tragediile petrecute în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au marcat puternic locuri din întrega lume. În anul 2016, Auschwitz a înregistrat un număr de 2 milioane de vizitatori. Un loc mai puțin aglomerat se află în orașul Babenhausen din Germania. Barăcile din Babenhausen au fost folosite de soldați în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și au fost transformate în muzeu. Turiștii sunt atrași atât de poveștile de groază construite pe baza locului, cât și de faptul că acesta a conservat o parte din istorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.