Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lodovic Orban 'gând la gând' cu președintele: 'Decizia preşedintelui de a retrimite Parlamentului Legea bugetului de stat, este o decizie indispensabilă'

realitetea.net
orban-ludovic

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că decizia şefului statului de a retrimite în Parlament Legea bugetului de stat este indispensabilă pentru repararea bugetului pe 2019, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul! Reacție după decizia zilei

"PNL salută decizia preşedintelui de a retrimite Parlamentului Legea bugetului de stat, este o decizie indispensabilă pentru a putea repara ce se mai poate repara din proiectul de buget care a fost impus de majoritatea PSD - ALDE, pentru a aşeza bugetul nu pe cifre mincinoase, pentru a avea un buget care să nu fie construit pe bani falşi, pentru a avea un buget care să poată să aibă la bază date reale, indicatori economici reali şi care într-adevăr să ofere o proiecţie pentru fiecare român şi garanţia faptului că bugetul este un instrument al dezvoltării României şi nu un vehicul care să ducă la stagnare sau la prăbuşire economică. (...) Apelăm la majoritate ca, în timpul dezbaterii în Parlament, în urma retrimiterii bugetului de către preşedinte la Parlament, să arate deschidere, responsabilitate şi respect faţă de nevoile oamenilor, să susţină toate amendamentele de bun simţ pe care le formulăm pe punctele care vor face parte din cererea de reexaminare, să contribuie la realizarea unui buget, care într-adevăr să servească interesul României şi să aducă lucruri bune pentru români", a afirmat Orban, la Parlament.

El a subliniat că bugetul pe 2019 nu oferă resursele financiare pentru realizarea niciunui obiectiv major pentru România.

"Acest buget este un buget care lasă România fără apărare în faţa unor pericole, ameninţări din ce în ce mai mari la adresa siguranţei naţionale, lăsând instituţii fundamentale care apără siguranţa cetăţeanului fără resursele necesare pentru realizarea misiunii şi a obiectivelor fundamentale. Acest buget care este în momentul de faţă un buget al stagnării, al subdezvoltării şi care nu urmăreşte altceva decât obiectivele electorale perverse ale majorităţii guvernamentale formată din PSD - ALDE poate fi schimbat în bine, poate fi reparat, poate fi aşezat pe adevăruri economice şi poate într-adevăr să servească atingerea unor obiective care să fie în beneficiul cetăţeanului român", a mai spus Orban.

Liderul liberalilor a amintit că majorarea alocaţiilor pentru copii s-a realizat printr-un amendament al PNL, după care Guvernul a decis că alocaţiile vor fi majorate după promulgarea Legii bugetului de stat.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

"Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.