Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Logodnica lui Jamal Khashoggi, cere o anchetă internaţională privind moartea jurnalistului ucis

Jamal Khashoggi

Hatice Cengiz, logodnica jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a solicitat o anchetă internațională în legătură cu asasinarea acestuia, la câteva zile după ce un raport al ONU a sugerat că prințul Arabiei Saudite, Mohamed bin Salman, ar fi răspunzător pentru moartea acestuia, potrivit Al Jazeera, potrivit mediafax.

„Acesta este primul raport care ne spune în mod clar cum trebuie să procedăm”, a declarat Cengiz marți la Geneva, într-un discurs susținut în fața mai multor diplomați și jurnaliști la sediul Națiunilor Unite de la Geneva.

Citește și: A ieșit la lumină cine a făcut documentele! Cine a primit banii de la tatăl adoptiv al Sorinei

„Este nevoie de o investigație internațională în legătură cu uciderea lui Jamal”, a adăugat ea. „Nu doar că unii oficiali de rang înalt sunt implicați în asasinarea sa, raportul spune că Arabia Saudită a încercat să elimine și dovezile. Este scandalos”, a mai spus Cengiz.

În raportul de 100 de pagini, făcut public pe 19 iunie, Agnes Callamard, raportorul special al ONU privind execuțiile extrajudiciare și arbitrare, a informat că moartea lui Khashoggi a fost o execuție extrajudiciară, pentru care Arabia Saudită este responsabilă.

Citește și: Dezvăluiri despre Tudorel Toader! Studenții au decis să scoată la iveală secretele acestuia

Callamard va prezenta în mod oficial raportul miercuri în fața Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

Khashoggi, jurnalist al Washington Post și critic al autorităților saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relațiilor dintre Statele Unite și Arabia Saudită.

Mai mulți membri ai Congresului l-au acuzat pe prințul Mohammed bin Salman că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autoritățile saudite au negat orice implicare a prințului moștenitor în acest caz și au anunțat că 11 suspecți au fost reținuți și puși sub acuzare în dosarul morții jurnalistului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.