Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra are probleme cu aglomerația la metrou / COVID-19

facebook.com
metrou Londra

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a atras atenţia marţi că prea multe persoane continuă să folosească reţeaua de metrou a oraşului, după ce premierul Boris Johnson a impus luni seară izolarea la domiciliu a populaţiei pentru cel puţin trei săptămâni, cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus, transmite dpa.

'Nu o pot spune cu mai mare fermitate: trebuie să încetăm orice folosire neesenţială a transportului public acum', a transmis Khan într-o serie de tweet-uri.

'Angajatori: vă rog, sprijiniţi-vă personalul să lucreze de acasă dacă nu este absolut necesară' prezenţa, a adăugat primarul capitalei britanice. 'Ignorarea acestor reguli înseamnă mai multe vieţi pierdute', a avertizat el.

Sadiq Khan a cerut guvernului să oprească activităţile pe şantiere de construcţie dacă acestea nu sunt destinate spitalelor sau altor servicii vitale, după ce pe internet au circulat imagini cu aglomeraţia de la metrou din dimineaţa zilei de marţi.

Societatea de transport din Londra (Transport for London, TfL) funcţionează cu servicii reduse, ceea ce îi obligă pe oamenii care încă se deplasează să se înghesuie în mai puţine garnituri de metrou.

Khan a arătat însă că empatizează cu mulţi lucrători care s-ar confrunta cu pierderea oricărei surse de venit dacă ar rămâne acasă.

'Mulţi dintre cei care călătoresc azi la muncă sunt cu contracte cu zero ore, lucrează în ''gig economy'' sau sunt freelanceri', a scris el.

'Un pachet adecvat de sprijin pentru aceşti lucrători ar uşura această situaţie şi ar ajuta transportul public', a adăugat primarul, menţionând că a ridicat acest subiect în discuţiile cu guvernul.

TfL nu îşi poate creşte capacitatea de transport din cauza 'numărului tot mai mare al angajaţilor săi care sunt bolnavi sau autoizolaţi', a explicat primarul Khan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.