Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra și Moscova revin la sentimente mai bune - Au reluat dialogul la 11 luni de la înghețarea relațiilor diplomatice

http://www.ukmarriagevisa.com
Rusia Marea Britanie

Membri ai guvernelor britanic şi rus s-au întâlnit sâmbătă în Germania, marcând reluarea oficială a dialogului la nivel înalt între Londra şi Moscova după 11 luni de când acestea şi-au îngheţat relaţiile diplomatice bilaterale în urma scandalului Skripal, relatează AFP preluată de Agerpres.

Secretarul de stat britanic pentru Europa, Alan Duncan, şi ministrul adjunct de externe rus Vladimir Titov au avut o întrevedere în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, a anunţat Ministerul de Externe britanic într-un comunicat.

Acesta a confirmat că este vorba despre prima întâlnire la nivel guvernamental între britanici şi ruşi după 11 luni.

În cursul întâlnirii, Alan Duncan a subliniat că divergenţele dintre Marea Britanie şi Rusia sunt ''profunde'' şi i-a cerut Moscovei să ''aleagă o cale diferită'' şi să acţioneze în calitate de ''partener responsabil''.

El a ''reiterat poziţia fermă a Regatului Unit şi a aliaţilor săi faţă de utilizarea iresponsabilă de către Rusia a armelor chimice la Salisbury''.

La 4 martie 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, stabilit la Salisbury, în sud-vestul Angliei, şi fiica sa Iulia, au fost vizaţi de o tentativă de otrăvire cu Noviciok, un agent chimic de concepţie sovietică. Ei s-au însănătoşit după ce au rămas spitalizaţi mai multe săptămâni în stare critică.

Londra a acuzat Rusia că este responsabilă de această tentativă de otrăvire şi a anunţat ca represalii îngheţarea relaţiilor bilaterale şi expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi de pe teritoriul britanic.

În 14 martie anul trecut, premierul britanic Theresa May a anunţat suspendarea ''tuturor contactelor bilaterale la nivel înalt'' cu Rusia.

La rândul său, Kremlinul a dispus expulzarea unor diplomaţi britanici şi încetarea activităţilor Consiliului Britanic pe teritoriul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.