Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra vrea să cazeze refugiații din Ucraina în casele oligarhilor de pe teritoriul Regatului

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Casele oligarhilor sancționați ar putea fi folosite pentru a găzdui refugiați din cauza războiului din Ucraina, afirmă un ministru britanic, citat de BBC.

În cadrul unui interviu, secretarul de stat pentru locuințe și comunități Michael Gove a declarat "Vreau să explorez o opțiune care ne-ar permite să folosim casele și proprietățile persoanelor sancționate, atâta timp cât sunt sancționate, în scopuri umanitare și de altă natură. Există o barieră legală destul de înaltă de trecut și nu vorbim de confiscare permanentă.

Dar spunem: "Ești sancționat, îl susții pe Putin, această casă este aici, nu ai dreptul să o folosești sau să profiți de ea...". Dacă o putem folosi pentru a-i ajuta pe alții, haideți să facem asta'", a explicat Gove, scrie mediafax.ro.

El a adăugat că guvernul dorește să consolideze măsurile actuale care îi împiedică pe oligarhi doar să își vândă casele din Marea Britanie, nu și să locuiască în ele.

"Dacă averea și influența le sunt folosite pentru a-l sprijini pe Putin, având în vedere ceea ce face, atunci mă tem că trebuie să suporte consecințele", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.