Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lord Mayor of London vizită în România. Discuţii despre colaborarea în domeniul infrastructurii

cityam.com
lord mayor of london andrew parmley

Lord Mayor of London, Andrew Parmley, un ambasador al serviciilor financiare britanice, vizitează România, joi şi vineri, cu scopul de a întări legăturile comerciale dintre City of London, principalul centru financiar al lumii, şi Bucureşti, "un spaţiu în care industriile bancare, de consultanţă juridică, de Fintech şi servicii financiare sunt în continuă dezvoltare", informează un comunicat al Ambasadei Marii Britanii, transmis AGERPRES.ro

 

Andrew Parmley se va întâlni cu lideri din zona guvernamentală şi din cea de afaceri, precum şi cu autorităţi responsabile de reglementare şi comerţ, pentru a discuta despre o colaborare mai apropiată între City of London şi România.

Vizita are loc în contextul în care City of London îşi extinde prezenţa internaţională în sectorul serviciilor financiare şi de consultanţă. Discuţiile vor acoperi şi modalităţi prin care Londra poate susţine marile proiecte de infrastructură şi energie ale României.

"Lord Mayor are programate întâlniri cu prim-ministrul României, cu ministrul de Finanţe, precum şi cu guvernatorul Băncii Naţionale. El va discuta şi cu reprezentanţi ai sectorului financiar autohton şi ai Bursei de Valori Bucureşti despre întărirea legăturilor financiare dintre Marea Britanie şi România. Lord Mayor va participa şi la câteva evenimente cu lideri din mediul de afaceri, pentru a discuta despre oferta The City în domeniul inovaţiei, tehnologiilor financiare, securităţii cibernetice, conformităţii cu standarde internaţionale", se arată în comunicatul citat.

Acesta a declarat că discuţiile cu autorităţile române vor aborda domeniile infrastructurii, energiei şi tehnologiei.

"Îmi face o mare plăcere să merg în Bucureşti. Ştiu că vizita mea va include un program încărcat de întâlniri productive cu lideri din Guvern şi din sectorul industrial. Există multe oportunităţi pentru companiile britanice în România - inclusiv în sectoare precum cel al energiei, al infrastructurii sau tehnologiei financiare", a declarat Andrew Parmley, citat în comunicatul Ambasadei Marii Britanii.

Citeşte şi: RUPTURĂ în PSD? Locotenenții lui Dragnea se DISTANȚEAZĂ de guvernul Tudose

El a vorbit despre relaţiile economice ale Marii Britanii în interiorul pieţei internaţionale în contextul Brexit.

"În urma deciziei britanice de a ieşi din Uniunea Europeană, este mai important decât oricând să ne întărim relaţia cu pieţele vibrante din lume, dar rămâne esenţial să ne păstrăm şi relaţiile strânse cu partenerii europeni. Ca principal centru financiar al lumii, Londra are o ofertă competitivă unică pentru companiile din România care îşi doresc să se extindă în ţară sau în afara ei, lucru care sper să se întâmple, în beneficiul comunităţilor din toată Europa", a afirmat el.

Vorbind înainte de vizita Lord Mayor, ambasadorul britanic în România Paul Brummell a spus: "Sunt încântat că Lordul Mayor şi echipa sa vor vizita România, una dintre economiile cu cea mai rapidă creştere din Uniunea Europeană".

Diplomatul a vorbit, în context, despre dezvoltarea sectorului financiar în România.

"City of London oferă oportunităţi importante pentru companiile din România care îşi doresc să se extindă, lucru dovedit şi de entuziasmul manifestat de companiile din România de a participa la programul ELITE al Bursei de Valori din Londra. Legăturile în domenii precum servicii financiare, educaţie, dezvoltare de competenţe, comerţ şi investiţii sunt componente extrem de importante ale parteneriatului strâns şi special dintre Marea Britanie şi România", a punctat Paul Brumell.

Dr. Andrew Parmley este al 689-lea Lord Mayor al City of London, centrul financiar al Marii Britanii. Cariera de peste 30 ani ca profesor i-a permis să înţeleagă rolul educaţiei în promovarea mobilităţii sociale, în încurajarea dezvoltării economice şi în generarea prosperităţii. Funcţia de Lord Mayor este neplătită, apolitică şi are o durată limitată, de un an.

Lord Mayor Parmley a absolvit Royal Academy of Music din Manchester, London Universities şi Jesus College, Cambridge. Cariera sa include experienţă în management, ca director muzical pentru diverse instituţii precum Blackpool Pleasure Beach, Forest School, South Hampstead High School, Grey Coat Hospital Westminster, dar şi ca director al Harrodian Senior School, cofondator al Transcontinental School Innovation Alliance şi membru în consiliul de administraţie al Prime Minister's Apprenticeship Delivery Board. Este ambasador internaţional al London Symphony Orchestra.

Citeşte şi: Noul preşedinte al Bulgariei, primit de Iohannis la Cotroceni. Ce vor discuta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.