Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Loverboy' a făcut noi victime: 12 persoane, trimise în judecată după ce au obligat mai multe femei să se prostitueze în ţară şi străinătate

judecator justitie

Procurorii constănţeni au trimis în judecată 12 persoane acuzate că au obligat, în ultimii ani, mai multe femei să se prostitueze în diferite localităţi din ţară şi din străinătate, folosind metoda "Loverboy", anunță news.ro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a 12 persoane pentru proxenetism şi act sexual cu un minor.

"S-a reţinut, ca stare prezumtivă de fapt, că în perioada anilor 2020-2022, preponderent în ultimul an, în mod individual, inculpaţii, majoritatea lor din municipiul Mangalia, prin utilizarea metodei <>, au obţinut sume consistente de bani de la persoanele de sex femeiesc care au practicat prostituţia în diferite localităţi din ţară şi/sau din străinătate”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Anchetatorii au stabilit că pentru a îngreuna strângerea probelor femeile erau duse în alte localităţi, unde erau obligate să se prostitueze.

"Elementele de fapt au învederat că, la diferite intervale de timp, victimele activităţilor de proxenetism schimbau localitatea, respectiv locaţia unde se prostituau, această metodă fiind cunoscută cu denumirea de <> (turism sexual), ce presupune schimbarea la o anumită perioadă de timp a spaţiilor de cazare, precum şi a oraşelor în care persoanele de sex femeiesc au practicat prostituţia, cu scopul de a nu atrage atenţia organelor de urmărire penală, de a îngreuna strângerea probelor şi dovedirea activităţilor infracţionale, precum şi de a maximiza câştigurile provenite din desfăşurarea actelor ilicite”,a mai menţionat sursa citată.

Procurorii au mai precizat că şapte persoane au fost cercetate în arest, două sub control judiciar şi trei în libertate.

Totodată, în cauză procurorii au dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor sume de bani, cât şi autoturisme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.